Израелски дипломата дао оставку због палестинског питања

Искусни израелски дипломата Илан Барух рекао је данас да је поднио оставку зато што му је било тешко да брани политику израелске владе. Барух је данас рекао да је поднио оставку зато што је „израелска споља политика погрешна” и указао на палестинско питање. Међународна заједница критикује Израел због прекида мировних преговора с Палестинцима и због […]

четвртак, март 3, 2011 / 09:20

Искусни израелски дипломата Илан Барух рекао је данас да је поднио оставку зато што му је било тешко да брани политику израелске владе.

Барух је данас рекао да је поднио оставку зато што је „израелска споља политика погрешна” и указао на палестинско питање.

Међународна заједница критикује Израел због прекида мировних преговора с Палестинцима и због изградње насеља за Јевреје на Западној обали.

Барух је данас рекао једној изаелској телевизији да је положај Израела угрожен због спољне политике коју је „тешко објаснити”.

Барух, који је у израелској дипломатији више од 40 година, поднио је оставку неколико година прије одласка у пензију. Његова последња дужност у иностранству је било мјесто амбасадора у Јужној Африци гдје је послат прошле године, а оставку је поднио прије неколико мјесеци.

Портпарол министарства спољних послова рекао је да није уобичајено да дипломата критикује владу по одласку у пензију. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *