Израел опет извршио агресију на Сирију

Оружане снаге Израела извршиле су напад на десетине иранских мета у Сирији, као одговор на ракетни напад на израелску војну базу у Голанској висоравни, на граници Израела, Либана, Јордана и Сирије, саопштено је из израелске војске.

четвртак, 10 маја, 2018 / 08:19

Израел је погодио пет сиријских система противваздушне одбране, из којих су испаљени пројектили на израелске авионе.

Сиријски медији су пренијели да су израелски пројектили погодили неколико положаја сиријске противваздушне одбране, положај радара и складиште муниције.

Државна новинска агенција "Сана" је пренијела да су снаге сиријске противваздушне одбране обориле на десетине израелских пројектила, од којих је неколико њих оборено јужно од сиријског града Хомса, али да су неки пројектили погодили војне мете.

Портпарол израелске војске потпуковник Џонатан Конрикус изјавио је да је Израел унапријед упозорио Русију на нападе на више мета у Сирији.

Он је рекао да су оружане снаге Ирана са сиријске стране Голанске висоравни раније испалиле око 20 пројектила на положаје израелске војске у овом подручју.

Конрикус је додао да је Израел извршио пресретање неколико пројектила и да нема извјештаја о жртвама, док је материјална штета нанесена објектима који припадају израелској војсци "ограничена".

Израелски потпуковник је за осудио генерала Корпуса чувара исламске револуције Касема Солејманија због организовања ракетног напада на војне положаје Израела у Голанској висоравни.