Израел: Они нас бомбом, ми њих артиљеријом

Израелска артиљерија гранатрирала је гранична подручја у јужном Либану као одговор на засједу против израелског оклопног возила које је патролирало дуж границе, рекао је данас портпарол израелских одбрамбених снага. Либански војни извор раније је рекао да је израелска артиљерија гранатирала неколико области у јужном Либану, преноси "Спутњик". "Импровизована експлозивна направа употријебљена је против војног возила […]

понедељак, 4 јануара, 2016 / 17:50

Израелска артиљерија гранатрирала је гранична подручја у јужном Либану као одговор на засједу против израелског оклопног возила које је патролирало дуж границе, рекао је данас портпарол израелских одбрамбених снага.

Либански војни извор раније је рекао да је израелска артиљерија гранатирала неколико области у јужном Либану, преноси "Спутњик".

"Импровизована експлозивна направа употријебљена је против војног возила у близини области Има Дов. Наше снаге су одговориле прецизном артиљеријском ватром", саопштио је војни портпарол.

У саоштењу војске није прецизирано да ли је у нападу било жртава.

Либанска милитантна грпа Хезболах активирала је бомбу на путу и тако напала израелско војно возило, преноси "Ројтерс".

Припадници Хезболаха рекли су да јединица која је одговорна за напад, добила име по Самиру Кунтару, високорангираној личности из ове групе, која је убијена прошлог мјесеца у Сирији у нападу за који је Хезболах окривио Израел.

Хезболах је обећао да ће осветити за убиство Кунтара, либанског затвореника који је из израелског затвора пуштен 2008.године у замјену за тијела двојице израелских војника убијених у прекограничном нападу двије године раније.