Израел напао Сирију

Израелски званичници потврдили су да су авиони ове земље гађали складиште оружја у Сирији, које је, наводно, требало да буде испоручено либанском Хезболаху. Ово је други пут ове године да Израел изводи овакве нападе, подсјећа Би-Би-Си. Крајем јануара ове године сиријска војска је изјавила да су израелски борбени авиони извели напад на њеној територији. У […]

субота, мај 4, 2013 / 11:11

Израелски званичници потврдили су да су авиони ове земље гађали складиште оружја у Сирији, које је, наводно, требало да буде испоручено либанском Хезболаху.

Ово је други пут ове године да Израел изводи овакве нападе, подсјећа Би-Би-Си.

Крајем јануара ове године сиријска војска је изјавила да су израелски борбени авиони извели напад на њеној територији.

У новембру 2012. године Израел се жалио Уједињеним нацијама након што су три сиријска тенка ушла у демилитаризовану зону на Голану и заориједио да ће одговорити на “гранатирање“.

Амерички предсједник Барак Обама рекао је да не предвиђа слање америчких трупа у Сирију, најављујући темељиту истрагу о томе да ли је Дамаск употријебио хемијско оружје.
Обама је рекао да САД не одбацују ниједну опцију у односима са Сиријом, али је наговијестио да не намјерава да шаље војнике у Сирији.

"Ја такав сценарио не предвиђам", рекао је Обама, додајући да су са њим у том погледу сагласни и лидери у региону.

Обама је на заједничкој конференцији за новинаре са предсједником Костарике Лауром Чинчилом рекао да ће, ако се докаже системаска употреба хемијског оружја унутар Сирије, Вашингтон то изнијети пред међународну заједницу.

Сваки додатни корак САД, рекао је Обама, базираће се на "чињеницама са терена" у Сирији и на интересима америчког народа и националне безбједности САД.

Обама је истакао да неће попустити под притиском да преурањено и још дубље увуче САД у сукобе у Сирији, пренијели су амерички медији.

 

 0 КОМЕНТАРА

  1. Срам вас било, јудеомасонеријо, можете ви скупа са оним безмозговићима арапима, који немају грам памети, док им амерички каишари пуне гузице зеленим новчаницама! Све ви можете кад вам ујка сем нареди, и љубити америчку ал каиду и њене америчке талибане!
    Доћи и вама црни петак!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *