Израел: Газа добија оружје из Либије

Високи израелски безбједносни званичник Јоси Купервасер изјавио је данас да у појас Газе стиже усавршено оружје из Либије и да је противавионаска ракета испаљена прошле недеље на један израелски хеликоптер потекла одатле. Купервасер, генерални директор Министарства за стратешке послове, казао је да је „значајан број оружја” прокријумчарен у ту палестинску територију из Либије од пада […]

четвртак, октобар 18, 2012 / 09:07

Високи израелски безбједносни званичник Јоси Купервасер изјавио је данас да у појас Газе стиже усавршено оружје из Либије и да је противавионаска ракета испаљена прошле недеље на један израелски хеликоптер потекла одатле.

Купервасер, генерални директор Министарства за стратешке послове, казао је да је „значајан број оружја” прокријумчарен у ту палестинску територију из Либије од пада либијског предсједника Моамара ел Гадафија. Та земља је преплављена оружјем након осмомјесечног грађанског рата и има слабу централну власт, преноси агенција АП.

Палестински екстремисти испалили су ракету типа „стријела” на један израелски хеликоптер, али су промашили. Таква ракета је први пут испаљена из Газе.

Купервасер је рекао да Израел већ дуго сматра да екстремисти у појасу Газе имају такво оружје, али су га вјероватно испалили тек када су прикупили довољне залихе.0 КОМЕНТАРА

  1. A, „veliki“ ucinili sve da uniste Gadafija i Libiju. Sve sto je dobro u svijetu , nemilosrdno ruse i rzaraju. Sada im smeta i onakva Libija kakvom su je oni napravili, sad hoce da zatru i ono sto je u njoj ostalo. I, mi smo im smetali onakvi kakvi smo bili. I, YU im je smetala, pa su napravili od nas ovo sto smo sad. I, nije im dosta, ima da nas nema. Zlatna milijarda!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *