Израел: Ако Палестина затражи пријем у УН, то је крај свих споразума

Замјеник израелског министра иностраних послова Дени Ајалон упозорио је данас да ће захтјев за приступање палестинске државе УН значити крај свих споразума закључених са Палестинцима. "Уколико Палестинци донесу такву унилатералну одлуку то ће значити поништавање свих споразума и ослободиће Израел свих обавеза, а одговорност за то сносиће Палестинци", потврдио је Ајалон за израелски државни радио. […]

четвртак, 15 септембра, 2011 / 12:39

Замјеник израелског министра иностраних послова Дени Ајалон упозорио је данас да ће захтјев за приступање палестинске државе УН значити крај свих споразума закључених са Палестинцима.

"Уколико Палестинци донесу такву унилатералну одлуку то ће значити поништавање свих споразума и ослободиће Израел свих обавеза, а одговорност за то сносиће Палестинци", потврдио је Ајалон за израелски државни радио.

Израелски званичник је изјавио да, за сада, не жели да износи детаље о мјерама које ће Израел предузети.

Авигдор Либерман, израелски шеф дипломатије, упозорио је јуче Палестинце на тешке посљедице уколико би они спровели намјеру да траже признавање своје државе у УН.

Предсједник Палестинске управе Махмуд Абас требало би да захтјев за признање државе поднесе на годишњој сједници Генералне скупштине УН у Њујорку идуће седмице.

САД и Израел се противе овој иницијативи и залажу се за директне преговоре двије стране./крај/бн