Изложба у Паризу посвећена Владиславу Петковићу Дису

Изложба о песнику Владиславу Петковићу-Дису коју организује Народна библиотека Чачка, отвара се 16. марта у Културном центру Србије у Паризу. Изложба која ће трајати током Сајма књига у Паризу, представиће кроз стихове, фотографије и текстове животни пут пјесника. Током Сајма књига, у Културном центру Србије биће представљена издања „Службеног гласника” и књиге француских аутора у […]

уторак, март 1, 2011 / 08:19

Изложба о песнику Владиславу Петковићу-Дису коју организује Народна библиотека Чачка, отвара се 16. марта у Културном центру Србије у Паризу.

Изложба која ће трајати током Сајма књига у Паризу, представиће кроз стихове, фотографије и текстове животни пут пјесника.

Током Сајма књига, у Културном центру Србије биће представљена издања „Службеног гласника” и књиге француских аутора у српском преводу.

У КЦС у Паризу ће 19. марта бити представљен интернет сајт на француском језику „Сербика”, посвећен српској литератури, пројекат Универзитета Мишел де Монтењ из Бордоа и професора тог факултета Миливоја Сребра.

Пројекција првих документарних филмова великих имена српске кинематографије Живојина Павловића, Душана Макавејева и Александра Петровића одржаће се 23. марта у оквиру шестог Фестивала ауторског филма „Европа око Европе”.

КЦС у Паризу је најавио за април изложбу слика Петра Омчикуса, као и да ће бити организовани бројни концерти и књижевне вечери.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *