Изложба радионице: ЋЕЛИЈА 2013

Вечерас у 19 часова, у Дому омладине у Бањој Луци, отвара изложба студентских радова и трајаће од 11.03. до 24.03.2013. На изложби ће бити представљени радови студената који су резултат радионице Ћелија2013 (Cell2013). Радионица Ћелија2013 је четврта по реду на АГФ-у у оквиру предмета Визуализација и моделовање 2, који воде наставник проф. др Милена Ставрић […]

понедељак, 11 марта, 2013 / 17:55

Вечерас у 19 часова, у Дому омладине у Бањој Луци, отвара изложба студентских радова и трајаће од 11.03. до 24.03.2013.

На изложби ће бити представљени радови студената који су резултат радионице Ћелија2013 (Cell2013).

Радионица Ћелија2013 је четврта по реду на АГФ-у у оквиру предмета Визуализација и моделовање 2, који воде наставник проф. др Милена Ставрић и асистенти Маја Илић и Драгана Стокић.

Тема овогодишње радионице била је ГОРЕ_и_ДОЛЕ (UP_and_DOWN) а структура воронои дијаграм састављен од 24 ћелије. Студенти су били подјељени у 3 групе, и свака група је на свој начин одговорила на постављену тему. Унутар групе су бирали одговарајућу ћелију и зависно од њене позиције требало је да (одговором на постављени задатак) повежу сусједне ћелије.

– Модели једне групе представљају све континенте састављене у једну цјелину. На тим континентима препознајемо неке државе са њиховим карактеристичним симболима. Када би уклонили једну кутију (државу, простор) из овог дијаграма (планете Земље), остатак модела би изгубио равнотежу и не би могао да функционише. Овај модел кроз воронои дијаграм представља везу између свих простора, култура и нација на свијету.

– Модели друге групе представљају звук и динамику кретања човјека кроз простор. Звук, креће из “епицентра”, шири се кроз простор, вибрира, ствара таласе, прави ритам, ствара отворене и затворене површине, обликује форму, дефинише просторе.

– Модели треће групе представљају игру живота, те човјеков отпор према непознатом. Инспирација је била ритам живота, људска свакодневница која је испуњена успонима и падовима, али који се међусобно допуњују и дају црту динамичности и неизвјесности.

Организатор: ОСБЛ, УАА! и Архитектонско–грађевински факултет Бања Лука