Излив другосрбијанштине у мозак: Репрезентација грађана Србије

Тешко је бити другосрбијанац. Заступати увозне ставове и мисаоне обрасце, и покушати их запаковати у нешто што има логички слијед. Да се међусобно не потиру.

субота, октобар 14, 2017 / 16:43

Или уопште није тешко. Потребно је само лупати, не обазирући се на логику.

Занимљив примјер идеолошке обојености и потребе да се она унесе у било коју тему видјели смо на програму Радио телевизије Војводине, у емисији Пресија, коју води “Данасовац” Зоран Пановић. Гост је био Горчин Стојановић, а тема фудбал, о којој овај рођени Сарајлија радо пише.

Фудбалске теме на страну (лако би се могли сложити да нема неког мјеста радовању пласману на СП када је игра Србије тако млака), прави излив другосрбијанштине у мозак и ухо нормалног гледаоца услиједио је када је Пановић констатовао да је меч Аустрија Србија изгледао више као Аустрија – Република Српска. Све због толико “Гаврила Принципа” као лајтмотива тог дуела, и ко зна чега још, што у Пановићевој глави разликује Српску од Србије.

Непоправљиви културрасиста Стојановић је прихватио пласирану лопту и оплео по чињеници да Србија више личи на репрезентацију васколиког српства, а не на „репрезентацију грађана Србије“. Шта год то значило.

Надовезао се и тиме како му није јасно како неко може да живи у једној држави, а навија за другу репрезентацију, што указује да се никако не мири са комунистичким влажним сновима, да може по својој вољи одређивати не шта ће ко да ради, већ и осјећа, воли, бодри.

Додатак је био још стравичнији и лицемјернији – нека се изборе за своју државу – рече заговорник приче о агресији, бесмислености рата, бесмислености национализма, националне државе и свега пратећег.

Није му Пановић остао дужан неколико минута касније, али његова поштапалица да је селекција из 2010. била више “репрезентација грађана Србије” је била тако ниско пласирана, да је Горчин лагано прескочио и ухватио се следеће теме, не хватајући се у коштац да разрађује сулуду самопласирану тему, о томе када је нека репрезентација довољно грађанска, а када превише национална.5 КОМЕНТАРА

 1. Не бих о овим новинарским говнарима, али морам рећи да никад лошију игру Србија није имала.

  Комплетне квалификације смо играли катастрофално, немамо пас игре, Аустрија нас је технички и тактички понизила, у Београду катастрофа.
  Оно је страшно, у 17 минуту су први пут против Грузије у Београду саставили један добар пас, просто да не вјерујеш.

  Препали се кажу, па маму вам јебем,сви имате преко тридесет година, игртате по Европи, кога сте се препали, Грузије, фуј?

  Муслин треба под хитно да буде смијењен, сто пута би ми било лакше да је већина репрезентације састављена од младих-свјетских првака, макар се не пласирали на свјетско првенство.

  Бар би игру играли и спремили јаку екипу за сљедеће године.

  Гледао сам младе Србије у пријатељском мечу са јаком Шведском прије пар мјесеци.

  Једу момци лопту, има игре, има смисла одбрана, трансформација из одбране у напад, пас игра, самопоуздање, Милинковић, Грујић држе све конце у рукама.

  1. Гњурац,

   опет једеш говна и вријеђаш! Фукаро једна!!!

   Зашто је познати новинар Зоран Пановић говнар?
   Зато што је увијек био против вас комуњара и удбаша, пичка ли вам материна…

   Зоран Пановић је Србин и новинар са којим се требамо поносити.

   Ти и аутор овог памфлета имате од мене само презир.

 2. Симо, нисам видио овај коментар.

  Искључиво сам мислио на фудбалске коментаре, мада се не могу отети утиску да те не може ништа сапрати ако ти је гост Горчин, „рођени сарајлија“.

  Иначе, ти погледај своје поријекло, Код Ниџе никад нико од оца, мајке и супруге није био комуниста, нису то били мој брат и три сестре, нити је ико икад био у некој партији, осим мене, ако су еколози уопште политичари?

  Значи, моји су ентинчки чисти читав двадесети вијек,до данас, не знам јесам ли више поносан тиме, или тиме, или да смо сви приватници, остварени родитељи и родољуби.

  Није требало да ово пишем,да одговарам удбашу, али хајде нека се нешто дешава?

  1. “Не бих о овим новинарским говнарима …“

   Гњурац,

   опет лажеш и извлачиш се, слично као што си скоро увриједио супруге погинулих бораца, па послије покушавао да изврнеш сопствене ријечи.

   Лијепо се из коментара види да си о новинарима говорио у множини, а у емисији су била само два (и то је питање јер је Горчин превасходно редитељ, а не новинар). Веома је јасно да си честитог Зорана Пановића назвао говнаром.

   Говно једно, гори од увреде је твој покушај релативизирања оног што си рекао.

   Да ниси пичка остао би при своме ставу или се извинио Пановићу и читаоцима Фронтала.

 3. Пусти ти Пановића, него ти нама реци кад си партијску књижицу раздужио, знам да удбашку ниси.

  Једном удбаш, увијек удбаш, зар не?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *