Изгледа не може другачије: У Београду скуп "Упознај Српску, упознај своје"

Предсједник Републике Српске Милорад Додик говориће данас у Београду на манифестацији "Упознај Српску, упознај своје" о Дејтонском споразуму, унутрашњим и међународним притисцима, те будућности Српске. Додик ће, током обраћања, које је заказано за 19.00 часова, говорити и о политичко-правном субјективитету Републике Српске унутар БиХ, о притисцма из Сарајева и међународне заједнице са посебним акцентом на […]

уторак, 19 новембра, 2013 / 09:59

Предсједник Републике Српске Милорад Додик говориће данас у Београду на манифестацији "Упознај Српску, упознај своје" о Дејтонском споразуму, унутрашњим и међународним притисцима, те будућности Српске.

Додик ће, током обраћања, које је заказано за 19.00 часова, говорити и о политичко-правном субјективитету Републике Српске унутар БиХ, о притисцма из Сарајева и међународне заједнице са посебним акцентом на противдејтонско преношење надлежности са Српске на БиХ.

О духовном насљеђу Републике Српске говориће и Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Атанасије, док ће савјетник предсједника Србије Оливер Антић говорити о Дејтонском споразуму са правног аспекта.

На скупу, који ће данас и сутра бити одржан на Правном факултету, учествоваће представници правних факултета универзитета у Новом Саду, Нишу, Бањалуци и Београду.

Сутра у 19.00 часова професор Никола Поповић презентоваће историјску ретроспективу односа Републике Српске и Србије, док ће предсједник Управног одбора Електропривреде Србије Аца Марковић говорити о економској сарадњи, с посебним освртом на планове у Подрињској регији.

Етнолог Радомир Ракић говориће о етнологији у Републици Српској, о српском народу у БиХ и његовом културном и духовном стваралаштву.

Организатор скупа је Студентска асоцијација за међународну сарадњу Правног факултета у Београду и Представништво Републике Српске у Србији.0 КОМЕНТАРА

  1. Eto mu prilike da klekne, ispovidi se pred sveštenim licem, traži oproštaj od ljudi u Srpskoj što ih je poharao kao niko do sada, kao što nisu uradili svi naši neprijatelji zajedno, nikada nas manje, nikada ovako pusta sela i gradovi, nikada siromašniji…
    I, na kraju da izvrši harakiri.
    eto mu idealne prilike da se ubije, da spasi ovo malo Srpske.

Оставите одговор