Изгласано: Збогом Суторино

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ на данашњој сједници у Сарајеву дао је сагласност за ратификацију Уговора о граници БиХ са Црном Гором, којим подручје Суторине остаје у власништву Црне Горе. Уговор који је предложило Предсједништво БиХ раније је усвојио Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ. За ратификацију је гласало 10 делегата, док је једино против био […]

четвртак, 10 децембра, 2015 / 17:33

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ на данашњој сједници у Сарајеву дао је сагласност за ратификацију Уговора о граници БиХ са Црном Гором, којим подручје Суторине остаје у власништву Црне Горе.

Уговор који је предложило Предсједништво БиХ раније је усвојио Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

За ратификацију је гласало 10 делегата, док је једино против био бошњачки делегат Сифет Поџић.

За расправу је једино био заинтересован хрватски делегат Марио Караматић подсјетивши да је питање власништва Суторине, које је покренуо посланик СДП-а у Представничком дому Денис Бећировић током ове године изазвало велику медијску пажњу.

"Подржаћу ретификацију јер уређује нашу границу са пријатељском земљом Црном Гором. Ово питање је подигло велику прашину, а најаве појединаца из БиХ да ће тужити Црну Гору због Суторине пред неком међународном институцијом биле су апсурдне јер би тиме биле прекршени сви међународне споразуми", сматра Караматић.

Дом народа је примио к знању Информацију о проблему ријешавања трајног смјештаја Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције БиХ у Источном Сарајеву.

Није било подршке за приједлоге закључака бошњачког делегата Халида Гењца којим се сугерише Савјету министара да стави ван снаге одлуку о набавци простора за смјештај Агенције, као и то да Служба за заједничке послове треба да утврди пропусте у овом случају.

Дом народа је усвојио закључак о оснивању Привремене заједничке комисије оба дома Парламентарне скупштине БиХ за провођење процедуре за именовање замјеника генералног ревизора у Канцеларији за ревизију институција БиХ из реда бошњачког народа.

Након што је окончано гласање о свим тачкама дневног реда, сједница Дома народа Парламентарне скупштине БиХ је завршена.Оставите одговор