Изетбеговић: Жељко врати се да се договоримо

Замјеник предсједника СДА Бакир Изетбеговић изразио је наду да ће се предсједник Демократског фронта /ДФ/ Жељко Комшић предомислити, односно да ће се ДФ вратити у коалицију на нивоу Федерације БиХ, чиме би се "стабилизовали односи међу коалиционим партнерима". Изетбеговић је навео да ће се, без обзира на новонасталу ситуацију, ићи у формирање Савјета министара БиХ […]

понедељак, март 2, 2015 / 15:49

Замјеник предсједника СДА Бакир Изетбеговић изразио је наду да ће се предсједник Демократског фронта /ДФ/ Жељко Комшић предомислити, односно да ће се ДФ вратити у коалицију на нивоу Федерације БиХ, чиме би се "стабилизовали односи међу коалиционим партнерима".

Изетбеговић је навео да ће се, без обзира на новонасталу ситуацију, ићи у формирање Савјета министара БиХ и Владе ФБиХ, јер чекања више нема.

"Надамо се да ће се ДФ вратити и да ће се стабилизивати ствари. Ако се не врати, тражићемо алтернативу и ићи у мањинску владу. Даљег чекања нема – 11. март је рок", рекао је Изетбеговић новинарима прије састанка Колегијума СДА у Сарајеву.

На питање новинара да ли је могуће да у обзир дође и нови коалициони партнер, Изетбеговић је одговорио да је све могуће.

Члан Предсједништва СДА Сенад Шепић очекује да ће формирање власти са парламентарном већином која је започела преговоре бити успјешно реализовано, те да ће Савјет министара БиХ бити формиран у законском року – до 11. марта.

Коментаришући одлуку ДФ-а да не учествују у преговорима о успостављању власти у ФБиХ, Шепић је истакао да разумије позицију те странке.

Он је нагласио да ДФ мора показати максималну одговорност према својим бирачима и да буде дио конструктивних рјешења у вези са формирањем власти на нивоу ФБиХ, док од ХДЗ-а БиХ очекује да преиспитају своје ставове.

Лидер ДФ-а Жељко Комшић напустио је јуче састанак о формирању власти у ФБиХ након пола сата, истичући да неће учествовати у даљим разговорима о овој теми, јер је СДА пристала на одређене уступке ХДЗ-у.0 КОМЕНТАРА

  1. Sve je moguće, ali bismo željeli napraviti koherentnu piramidu vlasti, bez raznovrsnijih koalicija na raznim nivoima, htjeli bismo da završimo posao sa DF-om“, poručio je Izetbegović.Šta je Bakire sa RS I SNSD-om što ti oni ne odgovaraju a odgovara ti Bosić koliko znam u RS je pobijednik SNSD i oni su formirali vlast logično je da budu vlast i na državnom nivou.Mislim da je sve ovo pametnom dovoljno!

Оставите одговор