Изетбеговић: Реформским процесима до ЕУ

Члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је данас у Бриселу да би се интензивирањем реформског процеса у БиХ отворила могућност подношења апликације за чланство БиХ у ЕУ до краја године.  Изетбеговић је данас у Бриселу информисао комесара за проширење ЕУ Штефана Филеа о активностима везаним за формирање Савјета министара БиХ, те оцијенио да ће долазак […]

четвртак, 23 јуна, 2011 / 17:15

Члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је данас у Бриселу да би се интензивирањем реформског процеса у БиХ отворила могућност подношења апликације за чланство БиХ у ЕУ до краја године.

 Изетбеговић је данас у Бриселу информисао комесара за проширење ЕУ Штефана Филеа о активностима везаним за формирање Савјета министара БиХ, те оцијенио да ће долазак новог шефа делегације ЕУ у БиХ бити од изузетне важности за јачање реформског процеса у БиХ.

Филе је позитивно оцијенио почетак структуралног дијалога БиХ и ЕУ о реформи правосуђа, те истакао могућност покретања таквог процеса и у другим подручјима битним за приближавање БиХ Европској унији, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Овом приликом члан Предсједништва БиХ затражио је подршку Европске комисије кандидатури града Сарајева за европску пријестоницу културе 2014. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *