Изетбеговић: Комшићу, ко нас завади?

Замјеник предсједника СДА Бакир Изетбеговић оцијенио је данас у Сарајеву да је неко намјерно затровао односе између Демократског фронта /ДФ/ и СДА и истакао да сматра да је ријеч о позиционирању неких људи у претконгресним пословима у СДА. "Ако видим да долазећи конгрес СДА уноси непотребан немир и штети БиХ и односима у њој врло […]

субота, март 7, 2015 / 12:59

Замјеник предсједника СДА Бакир Изетбеговић оцијенио је данас у Сарајеву да је неко намјерно затровао односе између Демократског фронта /ДФ/ и СДА и истакао да сматра да је ријеч о позиционирању неких људи у претконгресним пословима у СДА.

"Ако видим да долазећи конгрес СДА уноси непотребан немир и штети БиХ и односима у њој врло лако се може десити да тај конгрес буде одгођен, јер нам је преча БиХ и формирање нове власти него неки конгрес који ће бити у мају или октобру", изјавио је Изетбеговић новинарима пред почетак сједнице Главног добора СДА, не желећи да наведе на кога сумња да је затровао односе између СДА и ДФ-а.

Он сматра да су ДФ и СДА имали добру сарадњу и да су направили скоро историјски преокрет кад је ријеч о власти на ниво БиХ, а да је онда дошло до чудног обрта.

"Нешто је повриједило /лидера ДФ Жељка/ Комшића, а то сигурно нисам ја нити СДА. То су неки људи који преносе неистините приче", сматра Изетбеговић.

Он најавио да би до нових разговора између СДА, ДФ-а и ХДЗ-а БиХ о формирању федералне владе могло да дође у понедјељак или уторак, 9. или 10. марта.

"Ми ћемо, вјероватно, у понедјељак, или уторак имати наставак преговора са ДФ-ом и ХДЗ-ом", рекао је Изетбеговић.

Он је навео да се није чуо са Комшићем, али да су неки људи на другим нивоима били на вези, тако да ће, вјероватно, доћи до неких састанака у понедјељак или уторак.

"Не видим да коалиција ДФ-а СДА и ХДЗ-а има добру и здраву алтернативу. Мислим да је то једина права шанса за Федерацију БиХ /ФБиХ/. Имамо све разлоге да направимо власт и урадимо оно што смо обећали народу. Сви треба да се одговорно и озбиљно односимо према томе. Још је велика шанса да се то на најбољи начин заврши, а ако се то не деси онда ћемо гледати шта даље", нагласио је Изетбеговић.

Он сматра да блокада формирања власти на федералном нивоу може да утиче на именовање Савјета министара БиХ.

"Ми можемо да кренемо са формирањем Савјета министара БиХ без ХДЗ-а, али је то онда трећа пукотина у тим односима и на то бих се тешко одлучио", истакао је Изетбеговић.0 КОМЕНТАРА

 1. Чуј неко налагао на њега његовом зету, оном србомрсцу и мрчу Комшићу?

  Сјећам се Бакире интервјуа у Ослобођењу предсједника ЛБО(либерално- бошњачке организације) уочи самог рата, човјека који је милионе потрошио за муслиманску ствар, човјека који је предлагао са Туњом(својим замјеником) одмах назив за муслимане Бошњак,али твој „бабо“ није дао јер није његов приједлог.

  Сад си и ти Бошњак, а човјека сте опљачкали, понизили и украли му идеју која се кроз сам назив његове партије види.

  Елем уочи самог рата рахметли Зулфикарпашић , тада највиђенији Муслиман у интервјуу у Ослобођењу преко читаве стране причајући о потреби договора између Срба и Муслимана да се избјегне рат наводи и неке пикантерије унутар муслиманског корпуса.

  Он тада (дословце моли) апелује на мир и договор, наводећи предсједника СДА као човјека коме се не може ништа вјеровати,да је Абдић добар и тако.

  Наводећи о каквом се човјеку ради он тада каже сљедеће: „У животу нисам видио човјека да те тако хладно у очи гледа и лаже као да говори највећу истину, као што је мени урадио Алија Изетбеговић у очи ме гледајући и убјеђујући у нешто гдје смо обојица заједно били тврдећи да је било другачије.“

  Толико о томе да ли ти онај монголоид, или било који Србин и Хрват могу вјеровати,ипак си ти „бабин“ али знаш ти да ће он пристати на све само да остане српска подјела у Сарајеву.

  То је ваша заједничка игра договорена код ментора да изјебете Човића,међутим човјек не да и прихватиће тај твој зет оно што му ти наредиш само да не прође 11 март без Савјета Министара у коме ћете пуштати Србе на Србе какви год да су, власи су они треба пазити, зар не?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *