Избори за мјесне заједнице: Мотике и Чесма

Овај круг избора за савјете мјесних заједница у Бањој Луци, није прошао глатко као прошли пут. У три случаја која смо пратили (Обилићево 2, Чесма, Мотике), дошло је до прекида и одгађања избора. Како јављају дописници Фронтал.РС, изборни процес је прекинут у три мјесне заједнице које смо пратили, Чесма, Мотике и Обилићево 2. У Мотикама […]

субота, 9 априла, 2011 / 19:04

Овај круг избора за савјете мјесних заједница у Бањој Луци, није прошао глатко као прошли пут. У три случаја која смо пратили (Обилићево 2, Чесма, Мотике), дошло је до прекида и одгађања избора.

Како јављају дописници Фронтал.РС, изборни процес је прекинут у три мјесне заједнице које смо пратили, Чесма, Мотике и Обилићево 2.

У Мотикама је дошло до нагуравања и оштрих вербалних сукоба, што је узроковало одлуку да се избори одгоде и да се „обаве тајним гласањем“. При тајном гласању се мисли, вјероватно, на гласање помоћу гласачких кутија.

У мјесној заједници Чесма, избори за савјет су одгођени јер се појавило више људи него што физички може стати у салу Мјесне заједнице. Самим тим, није било услова за одржавање избора.

Није било физичких сукоба, али вербалних расправа јесте, у нормалним границама. Неки су тражили да се гласање обави вани, испред МЗ, али представник скупштине Града Бања Лука је то изричито одбио.

o

Многи су на глас говорили како је оволики број људи (100-200) доказ да су становници незадовољни стањем у насељу. Између осталог, баш недостатком већег простора за овакве скупове, јер у Чесми постоји и школа, али има двије учионице, које су мање од МЗ.

Избори у Чесми ће се одржати када се пронађе адекватан простор, који ће моћи да прими људе заинтересоване да гласају.

Више детаља, фотографија и аудио-визуелних записа, чим се репортери врате са терена и локални интернет провајдери (брзином протока) буду дозволили поставку истих на глобалну мрежу.0 КОМЕНТАРА

  1. Ситуација је, на жалост, иста и на Лаушу. Циркусу сам, опет на жалост, присуствовао уживо и имао сам шта да видим. Скуп одабраних, са већ познатим побједницима. Након уласка у хол ОШ Свети Сава дужег од једног часа, уредног пребројавања и намигивања од стране пописивача констатовано је да нема услова да се изврши гласање јер број од 220 грађана не гарантује фер надметање?!Након пар минута господа из општине су те преформулисали као „непостојње услова“ за фер гласање ма шта то код значило. Нови термин гласања није утврђен мада по ходницима се шушка да ће бити онда када се „одабрана група људи“ око кандидата договори.