Из приче о Курти и Мурти: СНСД Требиње критикује власт јер запошљава своје

Градски одбор Савеза независних социјалдемократа Требиње сматра да нова администрација са градоначелником на челу нема идеје, знање и кадрове да овај град поведе у бољу будућност, те да се масовно запошљавају добро ситуирани појединци, као и одборници владајуће већине, док се најављују отпуштања радника из градске администрације. Градски одбор Савеза независних социјалдемократа у саопштењу истиче […]

понедељак, фебруар 25, 2013 / 10:15

Градски одбор Савеза независних социјалдемократа Требиње сматра да нова администрација са градоначелником на челу нема идеје, знање и кадрове да овај град поведе у бољу будућност, те да се масовно запошљавају добро ситуирани појединци, као и одборници владајуће већине, док се најављују отпуштања радника из градске администрације.

Градски одбор Савеза независних социјалдемократа у саопштењу истиче да су на сцени „потпуно незнање и неспособност да се направе основни документи, као што је буџет за 2013. годину или да се Убла-тендер проведе, а да задовољи неопходне техничке услове које је `пројектовани побједник` сам писао“.

У саопштењу се замјера новој локалној власти да је бахата и осиона према политичким неистомишљеницима, представницима медија и грађанској иницијативи.

„Умјесто доласка "Беме", фабрике обуће и других великих пројеката запошљавања, имамо најаву отпуштања радника у градској администрацији, а у процесу је тренутно мобинг-упитник који су дужни да попуне сви запослени радници“, наводи се у саопштењу и додаје да је у току запошљавање већ запослених и добро ситуираних појединаца, као и да се у Водовод масовно запошљавају одборници владајуће већине.

У Градском одбору СНСД-а сматрају да се ревизија рада јавних установа врши селективно, политички, те постављају питање да ли би је и било у појединим установама да су директори одборници и да су прешли на другу страну, истичући да су резултати пословања тих установа немјерљиво бољи него када су њима руководили кадрови из садашње скупштинке већине.

„Актуелна власт нема одговоре ни на један проблем, па тако лута у рјешењу питања аутобуске станице у Требињу, а цијели мандат у опозицији је потрошила на тој причи“, кажу у СНСД-у Требиње.

У тој странци истичу да је некада критикована и приватизација Индустрије алата Требиње и да је у политичке сврхе манипулисано радницима, али да је као резултат захвалности за добро обављен посао запослен син предсједника синдиката ИАТ-а за возача садашњег градоначелника.

Требињски СНСД поручује да ће у наредном периоду, освјежен и оснажен бити алтернатива свему што је усмјерено против интереса града.0 КОМЕНТАРА

  1. Браво за избор наслова!

    Заиста, као да смо на планети мајмуна. Показује се да се овдје ништа неће ријешити док сиротиња не узме мотке у руке. Како ва сније срамота, колико сте изварали људе, и једни, и други, и трећи? Требиње је најбољи примјер. Не критикује овдје нико ради критике, или зато што нам не прија да нас СНСД пљачка, а прија да дођу други, који ће се понашати по њиховом шаблону. Поново се показује најисправнијом теза да је овдје спас само у старању јаког притиска јавног мнијења, показивању зуба политичима, да се плаше народа, а не у замјени једне банде другом. Зашто се не огласи г–дин Иванић и објасни нам је ли ово та алтернатива СНСД-у? Још једном се показало да је једину наду за неку промјену нудио Небојша Вукановић. Овако, мрка капа.

  2. Слажем се са Драженом. Овде могу да помогну само нови људи. Знало се да ништа ново ни боље неће доћи након локалних избора.

    У изборној ноћи сам написла да ови из СНСД- а треба да буду задовољни јер им је пораз дошао у правом тренутку. Имају сасвим довољно времена да на бази потеза нових власти на локалу граде позицију 2014. Наравно, народ неће имати користи ни од једних ни од других.

    Небојша нека настави са „распакивањем“ као до сада. Можда може да се деси нешто позитивно сљедећи пут.

Оставите одговор