Из Предсједништва тзв. БиХ стигло „Саопћење“: Тегелтија Зоран, коначно на челу Савјета министара

Једна страна страначке секташке мисли у медијима истиче да је ово зелено свјетло за НАТО, друга да је то попуштање српској страни и слање „Програма реформи“ умјесто АНП. Фронтал указује да је у журби, из кабинета Љиљана К. данас писано само латиницом.

уторак, 19 новембра, 2019 / 15:56

Можда то неком није битно, али питање азбуке је нама на Фронтал.РС једнако важно као неприступање НАТО, ако не и важније. Но, будући да ово није први пут да се праве козметички договори, чак и уз руковање са робовласницима из ЕУ, нико још не може бити сигуран хоће ли и кад непотребна власт на нивоу Сарајевских самодовољних институција бити успостављена.

Још мање се зна да ли је Програм реформи исто што и АНП, већ по матрици како је „Резервни састав Полиције РС“, постао „Жандармерија РС“. Но, ту је Комшино саопћење са грешком у наслову (што ће рећи да га преносимо без измјена):

Саопћење за 44. ванредне сједнице Предсједништва БиХ

Предсједништво Босне и Херцеговине је на ванредној сједници одржаној данас у Сарајеву донијело одлуку о именовању Зорана Тегелтије за предсједавајућег Вијећа министара Босне и Херцеговине.

На истој сједници Предсједништво БиХ је донијело одлуку да ће у НАТО сједиште у Бриселу доставити документ Програм реформи Босне и Херцеговине, у року од један дан након што Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ потврди именовање предсједавајућег и министара Вијећа министара БиХ.

Укратко о кадру из Варцар Вакуфа:

Зоран Тегелтија, кандидат СНСД-а за ову позицију, рођен је у Мркоњић Граду 1961. године. Доктор је економских наука.

Био је запослен, између осталог, у Рафинерији нафте, Пореској управи и Републичкој управи царина Републике Српске. На мјесто начелника општине Мркоњић Град изабран је 2004. године и 2008. године.

За министра финансија Републике Српске изабран је 2010. године у Влади премијера Александра Џомбића. Мандат обнавља 2013. године, у Влади коју је водила Жељка Цвијановић, све до 2018. када је поново освојио мандат у Народној скупштини Републике Српске.

Одмах потом, брифинговање од стране Њемачке (послала Ангела човјека)

Чланови Предсједништва БиХ су примили високу делегацију Савезне Републике Њемачке, коју је именовала савезна канцеларка Ангела Меркел, а коју предводи парламентарни државни секретар Савезног министарства унутрашњих пословаСтефан Мајер.

Разговарано је о актуелној ситуацији у Босни и Херцеговини. Тема састанка је била и мигрантска криза, као и модуси за превазилажење постојеће ситуације и проналазак одрживог рјешења. Поновљена је билатерална подршка СР Њемачке по овом питању, као и ангажман кроз пројекте Европске уније. Наглашена је потреба за координацијом и сарадњом на свим нивоима, како би се ријешило питање и статус миграната на европском континенту.

Чланови Предсједништва БиХ захвалили су за досадашњу подршку и ангажман канцеларке Меркел, као и Владе СР Њемачке, по питањима од интереса за Босну и Херцеговину.33 КОМЕНТАРА

  1. Nije simo. Zabio je on gol samom sebi i takvima kao tebi. Ne trči pred rudu. Sačećemo da vidimo tekst. Znaš šta se desi golubici koja rano propjeva.
   Šta je sa izjavom Rusa. Što Mile otrča u beograd da se odande brani, odnosno da ga drugi brane. Slaba vam je strategija

  2. Ko izgubi ima pravo da pjeni…
   Ako hoces prevedi sebi potpisani dokument i na „bosanski“ .. ili „austrijski“,“americki“,“svajcarski“ ili „australijski“ jezik ali suština u njemu ostaje ista …

  3. A sta si ocekivao da diplomata kaze?
   Da prizna kako su ih Ameri nadjebali, kao u slucaju Crne Gore i Sjeverne Makedonije?

   Ivancov ga je poduvao ovdje, sa sve Rusima…Sad ce malo destabilizacije pokusati..tamo, vamo… i to je to..Nema Rusija japije ovdje, osim Mileta korisnog idiota… Medjutim kad tog idiota malo pritisnu ambasadori Kvinte, gotova prica

   Evo, nek Ivancov pojasni sta je to ako nije ANP?
   A da li je povezan, vidjeces na slijedecem samitu NATO u Londonu pocetkom Decembra…

  4. Zabio ga on u rađlje vlastitom narodu. pardon, ne vlastitom pošto on pripada Škutorima, nego ga zabi onom narodu koga treba po zadatku da uništi. Mojti Joe, zelen si ti ko govno guščijak, iako si promijenio nekoliko partija, odnosno partiskih lidera. Promijenio u smislu jalovog savjetovanja a ne onog koje bi ti poželio, Furundžiskog zabijanja.
   Dakle Joe Boccaccio šta bi sa dokumentom. Šta o njemu rekoše Komšić, Izetbegović, Incko…
   Rusi se ućutaše. Da ga oni Draguljčetu ne zabiju pod prečku.

 1. Добио сам информацију да Тегелтија неће бити изабран.

  Посланици СДА ће на сједници питати Тегелтију да ли је активиран МАП, он ће рећи није и то ће бити разлог да СДА прекрши договор.

  Зато су СДС и ПДП, иако је направљен договор о СМ, инсистирали да се промијени пословник.

 2. Како је руски амбасадор могао дати такву изјаву, а да претходно није прочитао документ. Није га могао прочитати јер је „уаклључан у сефу“.
  А ја кажем : нема га нико потписаног осим представника Кинте. Који су уосталом и креирали, На самој сједници.
  Не брини Симо, Тегелтија ће бити изабран.
  Дошао је моменат кад западни шпијуни морају да изврше задатак. Прешло се са меке и тврде дипломатије на „завртање руку“

 3. Simo ka$e :
  Ево изјаве: “Ivancov je istakao da to nije Godišnji nacionalni program, te da taj dokument nije povezan sa Akcionim planom za članstvo u NATO.“ Имате ли још штогод?

  Имамо : (а) Зашто је даде тек након три дана; (б) Зашто су само представници Квинте учествовали у креирању документа (они су га креирали) а Русија била искључена. Додик, ако се куне у Русију, морао је тразити да се у то и Руси укључе. Да би био сигуран да га не преваре. Русија није била упозната са садржајем, што је само по себи довољан закључак. Који ?
  Претпостави га сам

 4. Симо,

  ма како си ти мени само паметан, ово два пута мајка више не рађа.

  Не кажем да се то не може десити, напротив, од пословника, до Миловог одласка у Русију, па иде у Вучко у Русију почетком децембра, видјећемо, ништа није готово, док све није готово.

  Али пошто је мој Симо паметница, хајде да вас мало забавим, некако само неозбиљно пишете, хајде мало да уозбиљимо причу.

  Ја сам се већ два пута остварио као задужбинар, то ми је у крви, али задужбина никад доста, па ево, најављујем вам још једну моју задужбину, почињем ускоро изградњу монументалне грађевине „МУЗЕЈ СРПСКИХ ПАТРИОТА КОЈИ УМАЛО НИСУ УКИНУЛИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ“.

  Значи, тачно ако Сима надживим, гледаћу да и њега не сахранимо, него препарирамо и преко мојих веза, да га убацимо међу те великане, односно, да га ставимо са осталим препарираним великанима у музеј посвећен свим оним „патриотама“ који су после рата својим „патриотским радом “ умало укинули Републику Српску.

  То ће бити грандиозан објекат, ваља их све потрпати, има их на стотине.

  Иначе, музеј ће бити самоодржив, чак ће доносити велика средства у буџет Српске.

  Биће то свјетска атракција, долазиће људи из цијелог свијета да виде како су се Срби вратили сами себи и наградили своје „политичаре и бизмиСмене политичаре“, како су их препарирали и ставили у музеј, тиме им се захвалили и овјенчали их вјечном „славом“.

  Дословце ће то бити свјетска атракција, лако је то данас пласирати милијардама људи, значи милиони и милиони људи ће долазити и плаћати улазнице, те трошити огроман новац на храну и смјештај, све да би видјели историјски одговор-захвалност српског народа свима оним који су својим ратним и послератним патриотским радом умало укинули Републику Српску.

  Овај музеј чију локацију нећу да објелоданим биће много већа атракција од Међугорја, овдје ће се приказати стварни, до душе препарирани „патриоти“, ту преваре, нити сумње да ли су се приказали неће бити, напротив, тако да ће временом Међугорје за овај маузолеј бити мала маца.

  Што ти је апсурд, за живота су те „патриоте“ уништавали Републику Српску, а после смрти, њиховим препарирањем и излагањем у музеју буџет Српске ће се пунити.

  П.С. Видите да сам се убио за предсједника владе, на сваком кораку знам намаћи држави коју десетину милиона евра годишње,уовом случају можда и стотине, зар не?

  Жао ми је што ми ова прича паде на памет кад почех писати коментар Симу, могао сам о овоме написати колумну, све да се народ насмије, а успут послератним „патриотама“ да се на*ебем мамице, тачка.

  1. Ima tvojih komentara, kao ovaj, za koje mislim da su pisani, ili pod uticajem alkohola ili pod uticajem teških droga. Ja ovdje nisam ništa razumio. Ne znam da li je Simić

 5. Извини дрого,

  ја баш мислим да треба бити дрог(о)иран, или глуп као курац, па не схватити ову пошалицу, све кроз јасну поруку „патриотама“ и њиховим слугама.

  Али ваљда ће ти то овдје други објаснити, ја знам да се мој Симо насмијао и одлично забавио читајући мој коментар.

  Иначе, изгледа да се овдје доста дротина задњих дана пријавило да коментарише, није ни чудо да ништа не схватају, или да шиље,
  (мисле да мисле) на мјестима гдје се паметни људи играју, све да се мало одморе, тачка.

  П.С.Дрого, не качи са за мене, без разлога тражиш да страдаш од честита и писмена човјека,што ме без разлога нападаш, морам се несрећниче бранити, шта треба да ћутим, да помисиш да си опет нешто паметно написао, стави прст на чело дро(го)тино,халооооо?

  1. Lijepo si Nikola rekao „ja i sa gospodom i sa fukarom GOSPODSKI“. A samo u poslednjih par komentara koristio si gospodske izraze „Pederi“ „drogiran“, „glup k’o kurac“, „drtine“…. Da se ne vraćam na neke ranije etiketiranje.
   Gdje se izgubi tvoja gospodština, Lazareviću. Ipak si ti političar koji ima ambicije da jednoga dana preuzmeš štafetu srpstva i staneš u odbranu Srba i svega što je srpsko.
   A mene opauči sa svih strana što sam nagrdio spomu. kao ona je žena, ona je ovo, ona je ono.
   A ona samo političar koja je dobrovoljno pristala da bude i ljubljena i pljuvanja.
   To ti je Nikola, kao i tebi, dio igre i kola u koje ste se uhvatili. Političkog. Đavoljeg

  2. Пријатељу, ти ( не)намјерно схватајући моје игре са политичким олошом погрешно, мени индиректно рече да сам пијан, или да сам на дрогама, вјеруј да сам морао одговорити примјерено.

   Немој ти, ја нећу сигурно, иначе, знам ја да се ти и сви ви одушевљавате мојим конкретним и писменим коментарима, без обзира да ли сте ботови позиције, или опозиције, или сте стварно као др-агче, сами за себе, тачка.

 6. Ово написах прије три мјесеца и који дан приде а тек је сада малчице јасније шта сам већ тада про-рекао :

  „RASPUCHIN
  19. августа 2019. у 16:05

  А то је то!

  Овдје се читаво вријеме говори о „ANP“-„U“ а не о „APN“-у!!!

  Тако је неки дан узвикнуо „велики баја“ , ударивши се по челу.
  Срушили су се сви његови , валжни , дјечачки снови. Он је чекао дан када ће , свом „дашку вјетра са Балкана“ , тетка Лили Мадлен купити дуго сањани „APN-4“. И ништа није требао урадити него само потписати некакву „MAP“-„U“. Или можда само „споменар“ са заједничким фотографијама?
  Е , да је „баја“ бар читао стрипове , када већ није књиге , знао би да када потпишеш уговор са ђаволом …
  Ништа од APN-ца. Ништа од снова да ће млађахни „баја“ јурити „моторчином“ и дизати прашину по Бакинцима док му комшије псују … (свако по властитом избору).
  Шта си прашио „велики баја“ , прашио си. Сада је ђаво дошао да наплати потписано. Назад нема. Испред је тврдо. Не помажу ни Вук , ни деминутив. Не помаже ни Коштуница , ни пецарош а , Бога ми ни Simon K. Rooster.
  Када потпишеш западу папир , мораш да поштујеш. Ако не поштујеш … . Ма и ако поштујеш , проћи ћеш као „индијанци“. Морати ћеш у резерват гдје ћеш добити ћебад заражену „богињама“ и „ватрену воду“ од које се губи вид а послије и оно мало мозга што је преостало. И онда ћеш , тако слијеп и туп причати својим унуцима (и осталој мусавој дјеци као и својим слијепим и отупјелим сљедбеницима) да су те зајебали : твоја мила тетка Лили Мадлен и они што те возаше носачима авиона. Возаше те мало Медитераном а неки мало и Међугорјем. Говорити ћеш како су ти обећали све а отели су ти све. Рећи ћеш да су , проклетиње , отеле и оних килограм злата од твог унука. Говирити ћеш да су они побили све бизоне на фарми у Новој Тополи , да су отели све изворе и ријеке. Да су запарложили поља и по њима посијали амброзију. Да су уништили све за шта си се скупа са њима борио и да ти не преостаје ништа друго већ само „вјечна ловишта“.
  Ал’ , зајеб’о си се „вел’качки баја“. Не можеш ти ни у „вјечна ловишта“!
  Не примају ни тамо оне који са ђаволом „тикве саде“.

  1. Ma, oni su već poodavno dušu đavolu prodali. Nema im nazad. Zašto niko neće i ne smije da im to kaže. Iz njihovog najbližeg okruženja. Zamislite koji su šamar opalili Rusima. Da im je trebalo skoro tri dana da se opasulje. Normalno je da nisu mogli reći „da, tačno je da ništa nismo znali, i tačno je da je to pečat na put u alijansu“. Nisu ni oni jučošnji. Nastoje da spase ono što se spas’ti može. Ako se uopšte može spasiti. Pred očima im pada i poslednji bastion Evrope koja nešto znači. A u nju su previše uložili da bi se sada neko s tim mogao zajebavati. Predstoje nam dani paničnog dokazivanja šta je starije „kokoš ili jaje“. Neko je ovdje zabrebao po otvorenom nervu. Rani koja krvari. Ako neko misli da se to oprašta, grdno se vara. Veliki je ulog u igri. I sjedne, i s druge strane. U nekoliko dana dogodilo se nekoliko, možda, istoriskih dogašaja. Vučićev odlazak u Francusku, Vučićevo iznenadno i ekspresno razbolijevanje, Potpisivanje „Programa reformi BiH“, Dodikov let Vučiću, Vučićeva izjava, Dodikov let Rusima, Izjava ruskog ambasadora…
   Zemlje Kvinte su ultimativno rekle.: vi potpišite to i to, i ne pitajtne niđta, narodu ćete se obratiti tako i tako, mi ćemo, da bismo vas malo zaštitili, objaviti to i to. A dokument ćemo vam dati tek na dan proglašenja na Savjetu Ministara ili Skupštini, Tako to fuunkcioniše.
   D anije tako, logično bi bilo da oni koji misle da su tim dokuemntom trijumfovali, isti taj dokument i objave. Ne mogu, jer ga nemaju. A dokumento će, možda, biti ozvaničen i objavljen tek onda kad se prašina slegne, i u međuvremenu lansira neki novi gaf na BeHa nivou. Da se ovaj amortizuje.

 7. pouzdano pretpostavljam da se Simić, ne Danijel, grdno naljutio što niko nije htio da posluša njegov savjet, savjet savjetnika, glede ovog pitanja, a još više kada je saznao šta mu je gazda prihvatio. Znajući da je to potpisana smrtna (politička) presuda. Simić je dobro ocijenio i procijenio situaciju, samo što je previdio da se ušlo u fazu kad više ni njegovi šefovi ne misle svojom glavom, i da je došao momentat, i istoriski trenutak, kada moraju da ispune obavezu i zadatak za koji su postavljeni tu gdje su, i za šta su do sada bili debelo plaćeni.
  neko je jednom simpatično zaključio da kada uđeš u prešarenu samoposlugu, možeš u korpu da trpaš sve što ti je srcu drago, pa čak i da nešto krijući usput pojedeš, ali prije ili poslije moraš da dođeš do izlaza, do kase. I tamo platiš. Tako i ovdje. Došlo je vrijeme za plaćanje, naplatu.

 8. Види драгче, направио си пар озбиљних штампарских грешака, не само у словима, него тако неко пише ко тако и изговара, по томе те лако могу детектовати ови Симићи.

  Глупо ти је да се ти играш, да си само бот, па хајде, запамти, они свакако знају у главу ко стоји иза којег ника и не само они, отишла је мој драгче техника далеко испред нас обичних смртника.

  Зато бих ти препоручио да ти у сљедећем коментару напишеш своје име испод, а оставиш овај ник драгче и под њим убудуће пишеш, много ћеш боље проћи тако.

  Видиш колико је мени лакше писати зато што сви знају ко је апостроф,зато послушај брата, тачка.

  1. Tako me uplaši Apostrofe da mi se zaledi vnogo.
   Ne sjećam se da si do sada taj prijedlog ikada uputio Horozu, što ne govori o meni, nego..Šta, ne smiješ. Pa ko ti je taj Simo ? Ti možda znaš, ali većina ovdje, pa ni ja, ne. Kada njega ubijediš da objavi puno ime i prezime, i ja ću odmah. Na karju, i ti komentarišeš pod Nikom. Lično, drugih nikova osim „Dragche“ nemam. Šta će mi. Ne vidim niakakav razlog da neko ima nekoliko Nikova. A ti ih imaš. Mada se tačno može zaključiti ko se krije iza nekoliko različitih nikova.
   Na kraju, zašto bih se ja bojao da neko ko može i koga interesuje, sazna ko sam. Ne pišem komentare koji raspiruju nacionalnu i vjersu mržnju (kao neki drugi ovdje), ne prijetim nikome (ne vidi, zašto bih). Kaži mi, molim te, ima li u mojim komentarima (kritikama) elemenata krivičnog djela ili prekšaja.
   Samo kritikujem (i vlast i opoziciju) a to je, valjda, legitimno. Zato i jesmo ovdje.
   Interesantno mi je kad kažeš „много ћеш боље проћи тако“. Znači, neću svakako dobro proči, ali ću bolje proći ako ostavim ime i prezime. Ti kao da radiš za Lukača, i kao da si radio za bivšu UDBU. Znaš šta je UDBA. To su tipične udbaške metode. Metode zastrašivanja. Ja, koga sam se plašio, davno sam (na žalost) sahranio.
   Moj dragi Nikola, brate Nikola, ne čudim se nama besposlenim što liječimo komplekse ili ubijamo vrijeme viseći ovdje, ili onima koji su za to plaćeni narodnim parama, ali se čudim tebi koji se predstavljaš i „prodaješ“ za ozbiljnog političara. nacionalno prosvijećenog i osviješćenog. Šta ti radiš ovdje. zar nemaš pametnija posla. Odkud ti slobodno vrijeme da visiš ovdje. Pored politike, pretpostavljam, da se baviš i nečim drugim. Nečim od čega se živi.
   ja sam u početku zaista i iskreno pokušao da ti dam neki praktičan savjet. Smatram da bih mogao. Ali, to se od tebe odbilo kao od gumenog zida. I zato zam zaključio da je (po tebe) bolje da te kritikujem. Možda ti konačno dože iz guice u glavu. Kad bih se ja skoro petnaest godina, kao ti, bavio politikom i pretendovao da uđem u neki parlament, i kada bih, kao ti, vidio da to ne donosi nikakve rezultate, naprotiv, zaključio bih da treba promijeniti ploču i da tu nešto ima što ne štima. Što kod naroda ne prolazi. A ti uporno guraš i furaš istu mantru. Pa jbg-a Nikola, probaj malo da staneš pred ogledalo i zapitaš se gdje je i šta je to gdje griješiš. I ovo je prijateljski savjet.
   Ili ti i dalje misliš da si na pravom putu. Tvoje ideje su dobre i ja ih dijelim (ekologija, nacionalno pitanje, itd.) ali ti ne valjaju (pretpostavljam) sredstva i metodi da do tih ciljeva dođeš. zato, promijeni nešto Nikola. Brate.
   Simo ti je jednom rekao da ti se svaki komentar završava sa „Tačka“ i „P.S:“
   Promijeni bar to. Za početak.

 9. Видиш, има она стара, „ја га крстим, оно прди“, или „курцу свирај, муда пукоше“.

  Џаба ја теби причам.

  Иначе, немам ниједан други ник, не треба ми ,као што неће ни теби требати кад напишеш ко си, видјећеш, поздрав.

  П-пост-С-скриптум

  П.С. Слушај, Симо је јак БОТ власти, неважно је ко је, нису битни ни други ботови, разумијеш.

  Ти оно што хоћеш овдје да постигнеш као политичар, сто пута ћеш више успјети ако будеш писао под именом и мало размишљао прије него нешто напишеш.

  Видиш, ја сам полтичар као и ти, али ти још ниси схватио да овдје треба да шаљеш поруке, ане да расправљаш,прати мене шта радим, ја овдје не пишем да би се са неким расправљао, ја увијек шаљем поруке, чак и кад некоме одговарам за увреду.

  Тачка је зајебанција, знак препознавања, некад је то била питалица, чувена „зар не“, зар не Симо?

 10. Драгче,

  видиш, заборавих да ти још нешто одговорим, ових дана сам мало више присутан на Фронталу због пар иницијатива које смо покренули и мојих текстова.

  Иначе, наравно да имам времена, ја сам како бих ти рекао, дионичар једне солидне фирме, до душе мањински.

  Некад сам имао јаку фирму, радило је са мном преко 30 правника, живио јак темпо, па сам зато фасовао рак и једва жив остао, тако да сам после болести стао под иконе на Бадње вече 2009 године и себи пред Господом и мојим светим Стефаном ЗЕЛЕНЕ, као мој последњи радни задатак задао.

  Мој једини животни, а неостварени циљ јесу ЗЕЛЕНЕ у НСРС, то радим срцем и даће Бог, то ћу завршити 2022 године, све на мој понос и срећу свих грађана Републике Српске, то ће бити круна моје животне и радне каријере.

  После тога могу мирно лећи поред гроба моје миле мајке, тачка.

 11. Шта би са текстом „Програма“. Нико не смије да га објави или га нико и не посједује. Исто као Дејтонски споразум. Сви га тумаце, и свако на свој нацин, али га нико јосш није видио. бар оригинал. То је типичан примјер запада кад у здрав мозако хоће да је..е мале народе, а ови се намјесте пошто им то прија.
  Тако ће се о томе причати све док се не заборави а убрзо ће се заборавити.

 12. Наравно да само будалама није јасно да је ово срање са туђим никовима почело од када се на овом порталу појавио Агче.

  Ако сам ја сметња повлачим се дефинитивно из коментара и молим редакцију да брише мој налог. То је много лакше.

  Не треба Фронтал да се самоубива због било кога, али је сулудо не реаговати иако је свима јасно од куда се Фронтал удара. Знају то и у редакцији и знају зашто.

  1. Ovo nam kaze neko ko ovdje ima nekoliko nikova (joe, boccaccio, di dzej Kormak, i jos nekoliko, itd.), i ko je ovdje dosadio i bogu i narodu.
   Samo jedan od tih je prijavio sefu (Simo P. Oroz) dok pod ostalim pljuje, bljuje, vrijedja, sizofreni, itd.
   Neko ko se ovdje prijavio po sluzbenoj duznosti i sije nacionalnu mrznju, zbog koje je lako mogao da zavrsi tamo gdje i zasluzuje, i od cega se spasio samo podvaceci se pod skute gospodarima. Prvo jednima, pa drugima, pa sad trecima.
   Sve to i ne bi trebalo, i nije problem, ostalima da doticni daje sebi za pravo da jednom Nikoli koji je jedini ovdje isturio facu kaze da je konj, budala, itd.
   I sve to pod laznim imenom.
   I kome ti sad jadnice drzis predavanje zbog komentarisanja pod raznim nikovima, i uvijek razlicitu pricu, kada i sam koristis istu gimnastiku.
   Ovo ti je ocigledno neko skolski htio da ukaze upravo na to da ne mozes pljuvati po svima koji ne misle isto kao ti i tvoj vodja.
   Isprepadan si do te mjere, a ti znas zasto, da od silnog straha umisljas ovdje i u meni Mektica, iako sam ti rekao da das svojim strucnjacima za jezik i jezicki stil i razbiju ti taj strah. Na nacin sto ce ti reci da moj stil i stil tvog Agceta su ko nebo i zemlja.
   Natjerao si me da budem ostriji nego sto jesam, ali si zasluzio.
   I mnogo vise od toga.
   Eto nece ti vise biti Agceta u SM, pa me interesuje ko ce ti onda biti kriv.
   Sto ce situacija ostati ista, ili biti jos gora.
   Reci, kada cete narodu reci da ste ih uveli u NATO

 13. Не дај се Симо брате напаћени, знам ја да је теби стало до Фронтала.

  Видиш да је Ниџо увијек у праву, спас је у регистрацији коментатора по стварном меилу и његовом правом имену.

  Можда технички постоји други начин да се не дешава ова најезда стодуплих никова, али ово што ја предлажем је 100% сигурица.

  Иначе, нећу намјерно да враћам пост из марта ове године, односно саопштење за јавност ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ које је администратор пресловио, па је саопштење објављено под насловом „ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ МОЛЕ, УРАДИТЕ ТО ЗА НАРОД“

  Саопштење се односило на нашу иницијативу-приједлог тада извјесним новим представницима у СМ.

  Вриједи је прочитати и видјети како конструктивно и национално одговорно дјелују ЗЕЛЕНИ у сваком моменту.

  Сад је поново та ситуација, поново предлажем Тегелтији и његовим исту ствар.

  Предлажем им да у преговорима прије формирања СМ инсистирају на НУЛТОЈ ТОЛЕРАНЦИЈИ према распиривању међунационалне мржње кроз медије и кроз дјеловање политичара,све зарад нормализације и релаксације односа, односно, да се то у оквиру свеукупног споразума о раду СМ то договори и потпише од свих страна, те да то гарантује међународна заједница.

  Ако дође до формирања СМ, значи да фундаметалистички дио СДА то од ментора неће смјети одбити, зна се и због чега?

  У том случају, предлажем нашим да искористе ту ситуацију, те да осим овог приједлога испреговарају и низ других ствари добрих за Српску, посљедично и за Федерацију.

  Ништа сад није немогуће, све ако је ментор задовољан договором око тзв. ПРОГРАМА РЕФОРМИ БиХ, тачка.

 14. Ја понових ово око приједлога ЗЕЛЕНИХ из марта,иста је ситуација, исти актери,Тегелтија је опет мандатар, значи,ако буде СМ, сигуран сам да ће бити нешто и од овог нашег приједлога.

  У ком облику ће бити договора, посебно у ком обиму ће се почети проводити, то ћемо видјети, али да ће бити нешто од ове конкретне приче и приједлога ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ, биће.

  Зашто то тврдим?

  Логично је спустање тензија, све да се договорено проведе, или у преводу, „Програм реформи БиХ“ подразумијева велико завртање ушију од стране ментора, тачка.

Оставите одговор