12:44 Тужилаштво БиХ "преузело" случај Давида Драгичевића, али не истражује убиство, него повреду службене дужности12:34 Мјешовити тим: Министрица Давидовић обишла фудбалере са Дауновим синдромом12:30 Је ли могуће да ће коначно неко одговарати: Вишковић тражи одговорне за уништење 1.300 вакцина у Приједору12:19 Република Српска и Покрајина Војводина - специјално и паралелно управљање отпадом (провјерите јесу ли портпароли то добро превели у загради)09:59 Гробар-лопаташ: Кловн Инцко на сахрани Јована Дивјака09:36 Фолклор у Хрватској: Јесте ли згрожени?08:18 Стоп лицемјерју: Српска и Србија се слажу са Хрватским поштама!19:21 ПДП након партијског састанка тражи од Вишковића да одговори да ли се Влада РС кришом задужила 800 милиона КМ17:05 Никола Дабић: Срдачан поздрав из Републике Српске за Шејлу Камерић16:46 Какву је приредбу припремила администрација Градског Сина Драшка за 22. април?

Из кола на изборе: Станивуковић кампању завршио ауто-трибином

"На два дана смо до циља. Створили смо лијепу атмосферу и у читавом предизборном процесу показали смо љубав и достојанство. Водили смо поштену и честиту кампању у којој смо показали разумијевање, да се може радити часно и вриједно, поручио је Драшко Станивуковић, кандидат за градоначелника Бањлуке на вечерашњој завршној ауто-трибини, која је на тај начин организована због епидемиолошких услова.

петак, 13 новембра, 2020 / 22:23

Обишли смо сваког човјека, сваки дом, сваку улицу, сваки дио нашег града и показали да се и на овај начин може водити кампања. А како смо водили кампању, тако ћемо сутра и град".

"Ја сам спреман на то – да преузмем одговорност, да градимо наш град, да Бањалука буде слободна, увијек помало пркосна, да увијек хоће боље и више и да увијек буде бањалучка, а не било које странке. Само бањалучка", рекао је Станивуковић.

Истакао је да Бањалука више неће припадати ниједном појединцу:

"Због свих оних који су створили ову земљу, радићемо поштено. Створићемо предуслове да сваки човјек буде једнак, да има своју шансу, да сваки трг буде слободан, да свака улица буде слободна, да сваки човјек у нашем граду има прилику да ради и живи достојанствено. Изашао сам из своје зоне комфора у зону борбе. Јер суштина није да један човјек успије. Суштина је да сви имају шансу да успију и да сви успијемо. Ово је град свих нас!", истакао је Станивуковић.

Носилац листе ПДП-а за Скупштину града Бањалука, Јелена Тривић, подсјетила је да је кандидат опозиције прије двије године побиједио кандидата власти у Бањалуци и то за 10% изашлог бирачког тијела.

""То је чињеница и с том чињеницом ми дочекујемо недељу. Вјерујем да смо од тада до данас тај резултат потврдили и подигли", каже Тривић.

Тривић је навела примјер посланика ПДП-а и СДС-а који у Народној скупштини Републике Српске који имају одличан однос:

"Ако смо ми могли изградити такав однос и сваку разлику оставити по страни, због боље Републике Српске, онда ћемо то моћи урадити и у цијелом нашем народу. Наши политички опоненти су народ подијелили, а ми ћемо ујединити", рекла је Тривић, истакавши да ће промјене у недељу кренути из Бањалуке кроз читаву Републику Српску.

Милко Грмуша, генерални секретар ПДП-а и кандидат за Скупштину града Бањалука, рекао је да када је политичка побједа удаљена тек неких тридесет часова, нико није ту да би се светио било коме.

"Овдје смо да покажемо да смо истински другачији од оних који су се двадесет година светили и према нама испољавали личне и друге комплексе. Сви они који су запошљавали све своје да би побјегли од глади, а остали гладни – они су се светили. Сви они који су отјерали дјецу ове земље да буду надничари у неком другом свијету – они су се светили двије деценије. Ми вечерас шаљемо јасну поруку – доста је било освета у Бањалуци, побиједићемо не због било које странке, него због наше дјеце, због Бањалуке, због Крајине. Побиједићемо јер смо дјеца Петра Кочића, јер се никада нисмо сагињали, колико год неки јазавци мислили да су нас савладали", рекао је Грмуша.

Истакао је да ће се бањалучка дјеца враћати у свој град, имати шансу да се запосле, а да никога не моле, јер "када им Драшко Станивуковић обећа да ће то да буде, он ће то да уради, јер нас је скупио све, без мржње, конфликта и подјела, са поруком – какав си човјек то ти је улазница за Бањалуку 21. вијека".

Потпредсједник Градског одбора ПДП-а Бањалука и кандидат за Скупштину града Драган Милановић, подсјетио је на циљеве програма Нова Бањалука – транспарентна професионална и стручна градска управа, искоријењавање непотизма и корупције, транспарентно трошење буџетских средстава, принцип "један политичар – једно буџетско примање", законит конкурс при запошљавању, смањивање броја функционера у Граду:

"Најбитније, породица и човјек ће бити окосница нашег дјеловања. Не смије квадрат асфалта, тротоар или кружни ток бити важнији од човјека и потреба једне породице. Најгоре што нам се може десити јесте да побиједимо, а да ништа не промијенимо. Али стојимо пред вама и гарантујемо да се то неће десити", рекао је Милановић.

Вечерас је у Бањалуку с југа Српске, из Требиња, да пружи подршку дошао и народни посланик Небојша Вукановић:

"Доле ланци и окови, не вежу се соколови. Тим ријечима сам испратио Драшка Станивуковића из Црне Горе када га је тадашњи режим протјерао. Та недеља, 30. август, у Црној Гори је била историјска, а знам да ће 15. новембар бити историјски за Републику Српску, када ћемо прославити велику побједу", рекао је Вукановић.

Током дана, на Тргу Крајине

Бањалука је увијек хтјела промјене, али у њих није вјеровала. Данас људи вјерују у промјене и побједу у Бањалуци након двадесет година актуелне власти. Нашом побједом у Бањалуци побиједиће човјек, најбоље људске вриједности, слобода, једнакост и равноправност сваког човјека", рекао је данас кандидат за градоначелника Бањалуке Драшко Станивуковић током обраћања медијима на Тргу Крајине поводом задњег дана предизборне кампање.

Станивуковић истиче спремност да у Бањалуци након двадесет година направи позитиван преокрет.

"Увјерен сам да ће у недјељу бити велика излазност на изборима. Да је то могуће и у овим условима показале су многе земље у региону и широм свијета, те сам увјерен да ће тако бити и у Републици Српској и нашем највећем граду, Бањалуци. Позивам све суграђане да изађу на изборе, гласају за промјене и да од 15. новембра живимо у слободној, отвореној и нашој Бањалуци која ће бити бањалучка, а не било које странке", истиче Станивуковић.

Он је позвао грађане да при изласку на изборе поштују све епидемиолошке мјере и препоруке.

"Са много оптимизма дочекујемо ове изборе. По реакцијама људи и у току кампање и данас, видимо да је Бањалука спремна за промјене. Очекујемо побједу нашег кандидата за градоначелника, који је добио велику подршку и огромне симпатије грађана Бањалуке. Не сумњам да ће Драшко Станивуковић побиједити и да ће тај талас промјена кренути из Бањалуке кроз цијелу Републику Српску", рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

Бореновић каже да је кампања вођена у специфичним околностима у односу на све досадашње кампање и истиче захвалност свим кандидатима, људима који су организовали кампању, али прије свега свим грађанима који су дали свој допринос, показали одговорност, али и жељу за промјенама.

"Врло је важно да излазност на изборе буде велика, уз све мјере заштите, јер то значи побједа демократије, подбједа Републике Српске, побједа свих нас. Увјерен сам да ће Бањалучани изаћи на изборе, подржати Драшка Станивуковића, листе ПДП-а и наших коалиционих партнера и на тај начин показати велику одговорност и жељу да Бањалука буде град у којем се може квалитетно и добро живјети", истакао је Бореновић.

Мирко Шаровић, предсједник СДС-а, је рекао да је постигут један велики циљ – побијеђена је равнодушност и пробуђена свијест грађана.

"Сигуран сам да страха више нема и да су грађани схватили да је сваки глас врло важан. Локални избори су само први корак ка стварању Републике Српске равноправних грађана, једнаких шанси и одговорне власти", каже Шаровић.

Шаровић је такођепозвао грађане да изађу на изборе.

"Драшко Станивуковић у недјељу побијеђује, у то сам сигуран. Као и у побједе Алексе, Љубише, Илије, Милана и свих других који долазе из редова СДС-а и ПДП-а", истиче Шаровић.

Црнадак генерише вијест у Теслићу

Потпредсједник и шеф Главног изборног штаба ПДП-а Игор Црнадак посјетио је данас Општинскии одбор ПДП-а у Теслићу, те заједно са кандидатима за одборнике у Скупштини општине разговарао са грађанима Теслића.

Црнадак је истакао да је за ПДП Теслић важна локална заједница, да је ту спроведена одлична предизборна кампања у тешким условима пандемије вируса корона и да очекује да ће ПДП након избора бити незаобилазан фактор у политичком животу Теслића:

"Широм Републике Српске се осјети атмосфера која гарантује да је СНСД-овој коалицији истекао рок трајања и да ће кандидати које подржавају ПДП и СДС побиједити у већини општина", истиче Црнадак.

Он је позвао грађане да се не плаше и слободно изађу на изборе поштујући све епидемиолошке мјере, јер само велика излазност гарантује да ће народна воља бити испоштована.Оставите одговор