Из кеца у двојку: МСУ РС са латиничења у пресловљено

Музеј савремене умјетности Српске, проблем свог латиничења у азбуком биљеженом тексту, као државна институција Српске, ријешио је у најновијем саопштењу тако да је поново почео да пише искључиво латиницом. Што не чуди у пројекту који укључује "Националну галерију Косова".

понедељак, 14 маја, 2018 / 07:30

У Музеју савремене умјетности РС данас је започела радионица за музејске професионалце која се бави развојем програма анимације публике и промоције у склопу изложбених активности у организацији Бритисх Цоунцил-а.

Радионица је окупила кустосе и маркетинг менаџере из 5 инстутиција : Музеја савремене умјетности РС, Галерије Матице Српске, Музеја савремене умјетности Македоније, Националног музеја Црне Горе, Националне галерије Косова као и маркетинг експерте Бритисх Цоунцил-а.

Током дводневне радионице у МСУРС учесници ће креирати план ангажмана публике и маркетиншки план који ће се реализовати током 2018. и 2019. у оквиру заједничког изложбеног пројекта "Перцептионс" (Перцепције) који ће публици представити одређена дјела из богате колекције Бритисх Цоунцил-а, заједно са радовима из колекција наведених институција.1 КОМЕНТАР

Оставите одговор