Ивковић: На ЕП без Савановића, Величковића и Ерцега

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић на Европском првенству у Словенији дефинитивно неће моћи да рачуна на Душка Савановића, Новицу Величковића и Зорана Ерцега, који су због повреда отказали долазак на припреме. Ивковић је рекао да су Савановић, Величковић и Ерцег отпали из оправданих разлога, послије обављених прегледа и мишљења љекарске комисије Кошаркашког савеза Србије […]

петак, 5 јула, 2013 / 06:47

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић на Европском првенству у Словенији дефинитивно неће моћи да рачуна на Душка Савановића, Новицу Величковића и Зорана Ерцега, који су због повреда отказали долазак на припреме.

Ивковић је рекао да су Савановић, Величковић и Ерцег отпали из оправданих разлога, послије обављених прегледа и мишљења љекарске комисије Кошаркашког савеза Србије (КСС). „Због њиховог изостанка, накнадно су позвани Немања Крстић из младе репрезентације и Никола Калинић из универзитетске селекције. И даље ћемо пратити наступе младих селекција и консултовати се са њиховим тренерима. Могуће је да ћемо позвати још неког играча из ових репрезентација, када се њихове обавезе заврше”, рекао је Ивковић за сајт КСС.

Српски кошаркашки окупиће се у понедељак, 8. јула у 20 сати, у београдском хотелу Зира.

На Ивковићевом списку налази се 19 играча: Милош Теодосић, Стефан Марковић, Василије Мицић, Немања Недовић, Богдан Богдановић, Данило Анђушић, Немања Дангубић, Немања Крстић, Немања Бјелица, Владимир Лучић, Владимир Мицов, Никола Калинић, Милан Мачван, Стефан Бирчевић, Ненад Крстић, Рашко Катић, Владимир Штимац, Ђорђе Гагић и Дејан Мусли.

ЕП у Словенији на програму је од 4. до 22. септембра у Словенији, а Србија ће играти у групи Б заједно са Литванијом, Македонијом, Црном Гором, Босном и Херцеговином и Летонијом.