Ивановић: У Загреб по побједу

Капитан Србије Бранислав Ивановић три пута је у каријери наступајући за младе селекције побјеђивао Хрватску, а уочи првог сениорског дуела најављује нову побједу, преносе агенције. Србија ће гостовати Хрватској 22. марта на Максимиру, у петом мечу квалификација за Мундијал 2014. Србија има шест бодова мање од ривала. – Положај на табели нам је такав да […]

четвртак, 14 марта, 2013 / 14:37

Капитан Србије Бранислав Ивановић три пута је у каријери наступајући за младе селекције побјеђивао Хрватску, а уочи првог сениорског дуела најављује нову побједу, преносе агенције.

Србија ће гостовати Хрватској 22. марта на Максимиру, у петом мечу квалификација за Мундијал 2014. Србија има шест бодова мање од ривала.

– Положај на табели нам је такав да нам неријешен резултат ништа не доноси. Само побједа нас може вратити међу кандидате за одлазак у Бразил или барем у бараж. Покушаћемо да освојимо три бода – рекао је Ивановић.

Највећа предност Хрватске биће 35.000 навијача на Максимиру, али се штопер Челсија не обазире за то.

– Супарник је на терену, биће нас једанаест на једанаест, и ништа друго не би требало да утиче на резултат. Кад утакмица почне, кад се зачује први звиждук судије, једино лопта постаје важна. Посебно волим такву атмосферу и будите сигурни да се нећу освртати на број домаћих навијача нити на то колико су гласни. То ће бити притисак на њихове играче. Публика може да понесе, али може и да спута ноге. Ми ћемо играти растерећено, јер се од нас у таквој атмосфери ништа неће очекивати – истакао је Ивановић.