Иванић за Дојче веле: Ја волим Русију и хвала Лаврову за поклон

Ја сам свој човјек. Ја сам човјек који хоће да има добре односе и са Русијом и са Британијом и са САД-ом, па сам богами и човјек који хоће да има и добре односе унутар БиХ, и са Бошњацима и са Хрватима. Нисам за сукобе", казао је српски члан у Предсјендиштву БиХ Младен Иванић.

среда, 26 септембра, 2018 / 11:20

"Ја Русију волим и са Русијом имам намјеру да остварујем добру сарадњу", рекао је Иванић у интервјуу за Дојче Веле.

На питање новинарке шта је добио од Сергеја Лаврова за рођендан у петак, Иванић је рекао да му је драго што се руски шеф дипломатије сјетио његовог рођендана и да је добио сат и оловку.

"Није заборавио вријеме када смо он и ја заједно били министри иностраних послова и тада смо се заиста јако пуно дружили", рекао је Иванић.

Новинарка је Иванића питала чији је тачно човјек, с обзиром на то да говори "наша Русија" и да је Сергеј Лавров на позив министра иностраних послова БиХ Игора Црнатка, који је из ПДП, боравио у БиХ двије седмице прије избора, а да са друге стране неки кажу да је британски човјек, тачније британске тајне службе.

"Ма то су смијешне ствари. То су типичне балканске теорије завјере, "Балканског шпијуна" Бате Стојковића. Тим стварима човјек уопште не треба да се бави. Ја сам свој човјек. Ја сам човјек који хоће да има добре односе и са Русијом и са Британијом и са САД-ом, па сам богами и човјек који хоће да има и добре односе унутар БиХ, и са Бошњацима и са Хрватима. Нисам за сукобе", одговорио је Иванић.