Иванић: Шансе за формирање власти све горе

Предсједник ПДП Младен Иванић сматра да су данас мање шансе да буде формиран Савјет министара БиХ него што је то било прије 14 мјесеци, јер је стање у БиХ сада горе него непосредно након избора. "Све сам ближе увјерењу да Савјета министара БиХ неће бити до истека овог мандата, дакле до наредних избора 2014. године. […]

среда, децембар 21, 2011 / 17:14

Предсједник ПДП Младен Иванић сматра да су данас мање шансе да буде формиран Савјет министара БиХ него што је то било прије 14 мјесеци, јер је стање у БиХ сада горе него непосредно након избора.

"Све сам ближе увјерењу да Савјета министара БиХ неће бити до истека овог мандата, дакле до наредних избора 2014. године. Толико су далеко удаљене позиције да ја то не очекујем", изјавио је Иванић Срни у Сарајеву у паузи засједања Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

Он сматра да ће бити врло тешко да се садашња екипа лидера договори и око буџета БиХ за наредну годину.

"Сви они очекују да то наметне високи представник. Више ми се чини да ће то да наметне високи представник, него што ће бити договор. Да су мислили да се договоре, имали су двије године, па то нису урадили", рекао је Иванић.

Иванић је рекао да неће бити проблема у исплатама плата запосленима у институцијама БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *