Иванић против Северине

Предсједник Партије демократског прогреса Младен Иванић изјавио је да је "трагикомична" одлука Организационог одбора 45. Кочићевог збора, на чијем челу је премијер Републике Српске Милорад Додик, да се у оквиру те манифестације одржи концерт хрватске естрадне звијезде Северине Вучковић. "Очито је премијер велики љубитељ Северине. Пошто је он битнији него било ко други, онда ће […]

петак, 20 августа, 2010 / 17:32

Предсједник Партије демократског прогреса Младен Иванић изјавио је да је "трагикомична" одлука Организационог одбора 45. Кочићевог збора, на чијем челу је премијер Републике Српске Милорад Додик, да се у оквиру те манифестације одржи концерт хрватске естрадне звијезде Северине Вучковић.

"Очито је премијер велики љубитељ Северине. Пошто је он битнији него било ко други, онда ће једна српска манифестација, која је одувијек имала коријене у традицији, имати Северину као симбол српства", казао је Иванић новинарима у Бањој Луци.

Он је оцијенио да је и позив Северини да пјева на Кочићевом збору посљедица Додикове политичке везе са Хрватском демократском заједницом БиХ.

Иванић је рекао да је Савез независних социјалдемократа обезбиједио да хрватске фирме раде на изградњи путева у Српској, да је својевремено хашки оптужник, генерал Иван Чермак испоручивао нафту РС, а да се сада "доводе хрватске естрадне звијезде на најсрпскије скупове".

"Приватизација оваквих скупова није забиљежена ни у комунизму", закључио је Иванић.

У програм 45. Кочићевог збора, који се одржава у част писца Петра Кочића, уврштен је и концерт оркестра Горана Бреговића, Бобана Марковића и Северине, који ће се одржати 29. августа у Бањој Луци.

Такву одлуку донио је Организациони одбор 45. Кочићевог збора, којим предсједава премијер РС Милорад Додик.

Овогодишњи Кочићев збор одржаће се од 22. до 29. августа ове године, и његово ће главно обиљежје бити књижевни програма пред Кочићевом родном кућом на Змијању, свечана академија и додјељивање књижевне Кочићеве награде и награде "Змијањче".Оставите одговор