Иванић поновио Босићев захтјев за ванредном сједницом

Предсједник Партије демократског прогреса, Младен Иванић, затражио је данас од предсједника Народне скупштине Републике Српске, Игора Радојичића, да закаже ванредну сједницу парламента Српске о Приједлогу закона о систему државне помоћи БиХ. Иванић сматра да овај акт садржи највеће преношење надлежности са институција РС на БиХ. Иванић наглашава да би се усвајањем овог закона, у Парламентарној […]

субота, 29 октобра, 2011 / 14:18

Предсједник Партије демократског прогреса, Младен Иванић, затражио је данас од предсједника Народне скупштине Републике Српске, Игора Радојичића, да закаже ванредну сједницу парламента Српске о Приједлогу закона о систему државне помоћи БиХ.

Иванић сматра да овај акт садржи највеће преношење надлежности са институција РС на БиХ.

Иванић наглашава да би се усвајањем овог закона, у Парламентарној скупштини БиХ, врло важне полуге управљања које има РС довеле у питање, док би се економска политика Српске практично потпуно угасила. Захтјев за ванредним засједањем парламента, поводом Закона о систему државне помоћи БиХ, Радојичићу је упутио и предсједник Српске демократске странке, Младен Босић.