Иванић: Нема промјена у Савјету министар БиХ

Српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић данас у Сарајеву разговарао са са министрима из Српске у Савјету министара.

уторак, октобар 11, 2016 / 16:38

Српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић данас у Сарајеву разговарао са са министрима из Српске у Савјету министара.

"То је наш редовни састанак, али из низа разлога привукао је пажњу. Прошли су локални избори, договарали смо се око неких даљих активности. Треба донијети нови буџет и дефинисати ствари битне за РС. Имао сам разговор са својом двојицом колега и хоћу да кажем да у Савјету министара БиХ све остаје како јесте. Ми као Савез за промјене настављамо функционисати у оквиру Савјета министара БиХ и ту се апсолутно не може очекивати никаква промјена, то сам хтио да саопштим", нагласио је Иванић.

На питање новинара да ли Савез за промјене остаје коалициони партнер на нивоу БиХ, Иванић је рекао да "нико није тражио прекомпозицију".

"Нико не поставља то питање јер Савез за промјене је изабран и ради и нико није донио другачију одлуку, све су остале шпекулације. Док сам ја члан Предсједништва БиХ неће бити промјена, нико ни не тражи прекомпозицију. Све иде нормалним током", нагласио је Иванић.

Тема данашњег састанка био је план рада сваког од министара из Републике Српске у Савјету министара БиХ, рекао је министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко шаровић.

"Ми настављамо свој рад потпуно нормално. Када су у питању заједничке теме, фокус је био на изради буџета институција БиХ, тај процес ће трајати нека два мјесеца. Интересовање је посебно изражено за капиталне инвестиције за 2017. годину. Можда је од низа капиталних инвестиција питање граничног пријелаза Братунац-Љубовија. То је нешто на чему ћемо инсистирати као и питање изградње моста на Градишци", рекао је шаровић.

Иванић се осврнуо на јучерашње коментаре свог колеге члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића који је затражио поништавање локалних избора проведених у Сребреници.

Иванић је истакао како сви званичници и институције БиХ требају позвати на мир у Сребреници.

"Не волим коментарисати туђе изјаве. Рећи ћу то овако: ко губи, тај има право да се љути. Позивам све иституције да у Сребреници буде мир, да људи нормално живе и раде. Све што добијамо изјаве од новоизабраног начелника упућују на то да ће он дати у томе свој допринос", рекао је Иванић.
 0 КОМЕНТАРА

  1. Ако стварно грешке долазе на наплату и то са каматама за све вријеме неплаћања, Боже мили, како ће их тек платити актуелна власт кад јој једном напокон исте буду фактурисане са све каматама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *