Иванић: Ми смо себи подијелили реоне и подржавамо се

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић изјавио је да саслушање бошњачког члана Предсједништва Бакира Изетбеговића у Тужилаштву БиХ није неочекивано, али јесте неуобичајено, јер до сада није било такве ситуације. "Не мислим да је уобичајено да се дају изјаве у вези са именовањима /амбасадора/, и што се мене тиче, ја у тим именовањима […]

четвртак, 4 фебруара, 2016 / 14:02

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић изјавио је да саслушање бошњачког члана Предсједништва Бакира Изетбеговића у Тужилаштву БиХ није неочекивано, али јесте неуобичајено, јер до сада није било такве ситуације.

"Не мислим да је уобичајено да се дају изјаве у вези са именовањима /амбасадора/, и што се мене тиче, ја у тим именовањима не видим ништа спорно. Бошњачке кандидате предлаже бошњачки члан Предсједништва БиХ и наш је договор да ми то само подржавамо", рекао је Иванић за "Дневни аваз".

Он је додао да ће овај став пренијети и Тужилаштву БиХ, уколико и њега позову на саслушање у вези са имановањем Нермане Хаџијахић за амбасадора БиХ у Словенији.

Иванић је оцијенио и да се БиХ налази на раскрсници, те да може кренути у позитивном правцу, али исто тако "мало недостаје да се све сруши и крене назад".

Српски члан Предсједништва БиХ очекује да правосуђе у БиХ буде независно и професионално, али да то зависи од тога које ће снаге побиједити, оне које буду имале искључиво професионалне критеријуме, или снаге које воле да подилазе политичким, посебно међународним ауторитетима.

Медији су објавили да је Изетбеговић јуче саслушан у Тужилаштву БиХ у својству свједока због процедуре у вези са именовањем Нермане Хаџијахић на мјесто амбасадора БиХ у Словенији, односно евентуалног кривичног дјела давање награде или другог облика користи за трговину утицајем.