Иванић из Бијељине: На прошлим изборима, имао сам 17.000 гласова више од Додика

У Бијељини је вечерас одржана Предизборна конвенција Партије демократског прогреса на којој су се пред пуном салом бијељинског Центра за културу представили кандидати ове партије за Народну скупштину Републике Српске и Парламентарну скупштину БиХ.

уторак, септембар 11, 2018 / 23:50

Кандидат за Савеза за побједу за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић поручио је да зна какву Републику Српску жели, те да ће засигурно побиједити Милорада Додика.

,,Мој мандат у Сарајеву показао је да знам да представљам српски народ онако како то доликује. Ако погледамо статистику, на прошлим изборима сам имао 17.000 гласова више него Милорад Додик, што довољно показује коме народ више вјерује. Међутим, веома је важно да подржите и господина Вукоту Говедарицуи да изађете 7. октобра у што већем броју јер је сваки глас важан“, истакао је Иванић.

Предсједник ПДП-а и носилац листе за Изборну јединицу један за Парламентарну скупштину БиХ Бранислав Бореновић сматра да ПДП има озбиљне и одговорне људе који ће на предстојећим изборима остварити најбољи резултат до оснивања партије.

,,Основа за нормалан развој друштва јесте да се свима који су радно способни омогући радно мјесто, без обзира на њихову политичку опредијељеност. Морају да се поштују професионализам и мукотрпно стечене дипломе, а не да нам најбољи међу љекарима, инжењерима и другим радницима одлазе у иностранство“, додао је Бореновић.

Носилац листе за НСРС из Изборне јединице шест Миленко Вићановић поручио је да ће од 7. октобра ПДП заједно са грађанима почети да гради стабилнију, бољу и перспективнију Републику.

,,Као носилац листе за Народну скупштину Републике Српске, морам да истакнем да самопоуздање које има бијељински ПДП лежи у квалитету који имају његови кандидати.
Могу слободно да кажем да имамо најквалитетнију листу у Семберији јер ћете у оквиру ње видјети правнике, економисте, докторе, људе који су и прије политичког ангажовања постигли сјајне резултате и који иновативним идејама могу да помогну развоју Бијељине и Републике Српске“, навео је Вићановић током обраћања.

Он је нагласио да се залаже за принцип Један човјек, једна функција, што значи да се не смије дозволити да појединци раде у јавним институцијама, а поред тога буду ангажовани и у различитим одборима, или на додатном радном мјесту.

,,Када санкционишемо такве неодговорне људе, отвориће се могућност за чак 10.000 нових радних мјеста. Садашња власт, имали смо прилику да се у то увјеримо, поставила је десетине људи на руководећа мјеста у јавним предузећима, али упркос томе што нису постигли никакве резултате, а многи одвели фирме у пропаст енормно их задуживши, нико их није санкционисао. ПДП ће смијенити сваког директора који не испуни годишњи план рада предузећа, био он из наше пертије или неке друге, то је потпуно неважвно“, каже Вићановић.

Он је додао да је реално да просјечна плата у Републици Српској износи 1.000 марака, а просјечна пензија 500 марака.

,,То ћемо постићи детаљном привредном реформом коју смо припремили, а неке од тачака у оквиру ње подразумијевајустабилну стопу раста бруто домаћег производа од 5% и више на годишњем нивоу, стабилне јавне финансије и стабилне финансије јавних предузећа, те максимално искориштавање пољопривредних и туристичких потенцијала и транспарентност над трошењем јавних средстава“, рекао је Вићановић.

Предсједник Градског одбора ПДП-а Бијељина Славиша Марковић истакао је да ако актуелна власт дозволи да сви млади оду из Републике Српске, онда неће бити важно која политичка партија ће побиједити.

,,На младим остаје будућност. ПДП има план како да их задржи у Републици Српској и то ће бити могуће само ако 7. октобра подржите наше кандидате, господина Младена Иванића, али и господина Говедарицу. Промјене су неминовне, само треба да се ујединимо и у што већем броју изађемо на изборе“, поручио је Марковић.

Носилац листе ПДП-а за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице шест Миленко Ристић рекао је да су његова дјеца остала у Републици Српској, гдје се и школују, те да иностранство треба најприје посматрати кроз вриједне и часне људе у дијаспори који желе да помогну мјестима у којима су рођени.

,,Примјер за то јесу Лопаре из којих долазим. Мало мјесто у којем смо постигли много. Исти принцип треба пренијети на БиХ и зато подржите доктора Младена Иванића и све кандидате ПДП-а“, каже Ристић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *