Иванић: Драгичевић има моју подршку, али на митинг не долазим

Давор Драгичевић има моју подршку. Али пошто сам ја противкандидат господину Додику, моје појављивање је посебно осјетљиво. Ја бих волио да одем и дам подршку, али не желим да покварим ту чистоту коју има покрет ”Правда за Давида”.

среда, 3 октобра, 2018 / 14:10

”Имао сам прилику да комуницирам са Давором у пар наврата и рекао сам му да ћу бранити њихово право на протест. И чак сам оптужен да сам носилац државног удара од стране медија под контролом владајућих. Ја сам све вријеме тврдио и учинићу све да заштитим њихово право на истину”, каже Иванић.

Иванић тврди да је протест невјероватно социолошки значајан догађај, посебно за Републику Српску.

”Да је неко рекао да ће група људи бити у стању да протестује више од шест мјесеци, не бих вјеровао. Нема у Српској политичара који је у стању да скупи толико људи колико је Давор успио да скупи. Мислим да је аутономност тог покрета најважнија ствар. Ако буде покушаја да се насилно то прекине, ако било ко покуша да их растјера, ја ћу први бити који ће стати тамо, па нек туку и мене. Али не вјерујем да ће до тога доћи. Мислим да су сви ти екстреми који су то мислили – одустали”, рекао је Иванић.