Иванић: Додик добио изборе, изгубио подршку у градовима

Кандидат Савеза за побједу за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је да је његов противкандидат Милорад Додик добио изборе, те да су за њега гласали бирачи у сеоским срединама.

недеља, октобар 14, 2018 / 12:17

Иванић је навео да се "изборна база Додика преселила на село" и да је изгубио је ослонац у градовима.

"Додик је изгубио у Бањалуци, Добоју и Бијељини, већим, урбаним срединама", навео је Иванић у ауторском тексту за београдски лист "НИН".2 КОМЕНТАРА

 1. Особина политичара, а то је у политици „врлина“ (да не би неко помислио да је ово критика Иванићу), је да селективно извлаче податке, манипушишу, и онда то „тумаче“ како је њима згодније, тако ето они паметни и урбанци су за Иванића, сељобери за Додика.

  Ја волим износити „праве податке“, па како се коме допадне.
  Истине ради ако гледамо уз Приједор ове 3 најбројније општине у Српској, и изборне јединице, у све три се водила „мртва трка“ између Додика и Иванића, разлика је у коначници у све 3 општине занемарљива, у Бањој Луци (http://www.izbori.ba/rezultati_izbora?resId=25&langId=1#/1/2/34/0/0) блага предност Додику, у Добоју и Бијељини Иванићу.

  Што се тиче урбаних и руралних дијелова у ове 3 општине, у Бањој Луци заиста јесте Иванић остварио малу предност у урбаним срединама, Додик у руралним, међутим и у Добоју и у Бијељини у урбаним срединама је блага предност Додику, а можемо рећи да је Иванић остварио побједу у овим изборним јединицама захваљујући значајној подршци у бошњачким насељима (Которско, Јања), наравно и то су бирачи чији глас се мора поштовати али кад већ селективно посматрамо, да и то примијетимо.

  Такође, ове две изборне јединице (Добој и Бијељина) су раније биле снажна упоришта СзП, много је нових околности које су утицале на подршку посебно у највећем граду, прије свих ова фарса око Давида па и пребијање новинара РТВ БН који су доста бирача одбили од Додика, тако да уопште не мислим да Иванић има покрића да буде задовољан резултатма у овим изборним јединицама. У коначници на нивоу Српске је доживио прилично убједљив пораз.

  Но добро, сви како извуку поуке из ових избора, тако ће им бити у будућности.

Оставите одговор