Иванчић на Канском фестивалу

Кратки филм ЛЕТО БЕЗ МЕСЕЦА младог београдског редитеља Стефана Иванчића одабран је за угледни програм Синефондасион предстојећег 67. Канског фестивала, у којем се такмиче студентски филмови. „Лето без месеца“ је уједно и филм с којим је Иванчић дипломирао на београдском Факултету драмских уметности под менторством Срдана Голубовића (продукција: ФДУ, приказан на београдском фестивалу „Кратког метра“), […]

четвртак, 17 априла, 2014 / 13:01

Кратки филм ЛЕТО БЕЗ МЕСЕЦА младог београдског редитеља Стефана Иванчића одабран је за угледни програм Синефондасион предстојећег 67. Канског фестивала, у којем се такмиче студентски филмови.

„Лето без месеца“ је уједно и филм с којим је Иванчић дипломирао на београдском Факултету драмских уметности под менторством Срдана Голубовића (продукција: ФДУ, приказан на београдском фестивалу „Кратког метра“), а у њему се аутор бави причом о суочавању 16-годишње дjевојке са животом у иностранству, без родитеља и без пријатеља.

И претходни Иванчићев филм „Пролећна сунца“ са успjехом је обишао свijет освојивши бројне међународне награде. Са новим дjелом Иванчић се у Кану такмичи у конкуренцији од 16 филмова, чију већину као аутори потписују младе жене, а побjедник ће бити познат 22. маја током свечане церемоније у канском Театру „Луис Буњуел“.

До сада су се са својим студентским филмовима у програму Синефондасион са успjехом такмичили Павле Вучковић (побиједио са филмом „Трчи зеко, трчи“), Владимир Перишић и Дане Комљен.Оставите одговор