Ивана Шпановић дворанска првакиња свијета!

Ивана Шпановић на Светском дворанском првенству у атлетици, које се одржава у Бирмингему, освојила је свјетску титулу скоком 6,96!

недеља, март 4, 2018 / 20:00

Није Ивани било лако јер је против себе имала неколико озбиљних ривалки на челу са Американком Бритни Рис, која је бранила титулу дворанске првакиње свијета.

Ивана, која је важила за главног фаворита за злато с обзиром на то да је ове сезоне је остварила и најбољи резултат (6.93 м), највећу пријетњу на путу ка врху очекивала је управо од Бритни Рис (ове сезоне најбољи резултат 6.88 м), док је неколико осталих такмичарки ушло у ужи круг надметања за медаље.

„После толико покушаја и других медаља и добрих скокова коначно сам извела златни скок. Много сам срећна“, рекла је Шпановићева.

Главна конкуренткиња у Бирмингему била јој је шампионка са прошлог СП Бритни Риз, која јој је у Бирмингему гледала у леђа.

„Бритни Риз је посебна. Да није било ње нисам сигурна да бих овако добро напредовала. Имале смо исти циљ, она да одбрани злато, а ја да га први пут освојим. Била сам близу на прошлом СП. Драго ми је што је овде, што ме гура напред. Увек је благослов такмичење с њом“, додала је Ивана.

Шпановићева је заплакала приликом интонирања химне Боже правде током додјеле медаља на СП у Бирмингему.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *