Жељко Свитлица

Истраживали смо: Зашто је СНСД резервисао Трг Крајине до 5. јуна

Усљед бучне канонаде ријечи забринутих аналитичара грађанима Бање Луке промакло је да је политичка странка која се зове Савез независних социјал-демократа "резервисала Трг Крајине до 5. јуна"

недеља, 15 маја, 2016 / 15:30

Усљед бучне канонаде ријечи забринутих аналитичара грађанима Бање Луке промакло је да је политичка странка која се зове Савез независних социјал-демократа "резервисала Трг Крајине до 5. јуна"

Пише: Жељко Свитлица

"СНСД је резервисао Tрг Крајине до 5. јуна."

Тако су рекли у Градској управи предсједнику политичке странке Народни демократски покрет, Драгану Чавићу, када је – далеко били и никад се не вратили ти бурни дани пуни неизвјесности – питао за резервацију тог трга за протест политичких странака који се зове "Ослободимо Српску."

Шта ли значи то када политичка партија резервише себи главни градски трг за четири наредна викенда, није до краја познато.

Покушајмо извести закључак из онога што знамо о резервацијама и на основу информација које имамо о политичкој странци:

1.

То сигурно није исто, али можда је слично ономе када грађанин резервише себи "сепаре" или "висећи сто" у пабу или ноћном клубу, па конобари не дозвољавају другим посјетиоцима да сједну. На столу стоји картон на којем пише: Резервисано! Ако се грађанин не појави да потроши новац на који рачунају конобари, газда и пореске управе, и када прође академских два-три сата, конобари ће попустити пред узаврелом масом и она ће на крају заузети твој резервисани сто.

2.

Политичка странка Савез независних социјал-демократа један од викенда на резервисаном Тргу Крајине искористила је тако што је тамо организовала скуп грађана из свих крајева Републике Српске који је носио назив "Срцем за Српску – стоп издаји".

На основу овога што знамо о "резервацијама" и из посматрања понашања поменуте странке у датим условима, можемо претпоставити да ће "она" наредне суботе 21. маја, на резервисаном Тргу Крајине опет организовати сличан скуп грађана. Јер, ако политичка странка то не уради, можда конобари из Градске управе пониште резервацију и допусте неком другом да "врши радње и организује скупове на Тгу Крајине."

Ако у "резервацијама тргова" важе другачија правила него у кафани те управа издржи притиске и не допусти другом страном тијелу да угрози резервисани трг, онда може доћи до оваквих ситуација:

Харлем Глобротерси, кошаркашка атракција из Њујорка, одлуче да одиграју хуманитарни баскет на централном бањалучком тргу. У суботу, на примјер.

"Извињавамо се, СНСД је резервисао трг до 5. јуна"

Чувена рок група "Ганс енд роузис", у склопу повратничке турнеје након што су се Слеш и Ексл ујединили, хоће да засвира на Тргу Крајине.

"Господине Роуз, на жалост, Трг је резервисала политичка странка, до 5. јуна. Јавите се у новембру (смијех)"

Аустријски авантуриста, Феликс Баумгартнер, одлучи да опет скочи из свемира и да из неког разлога – можда јер се увјерио да је ово демократска, сигурна и слободна република, или га за то плати наша туристичка организација – слети падобраном на Трг Крајине.

"То неће бити могуће, СНСД је резервисао Трг Крајине, јавите се након 5. јуна"

На крају, на основу свега што смо истражили и што се догодило, са 99 одсто сигурности се може предвидјети да ће се у наредне четири суботе на Тргу Крајине догодити нешто од сљедећег::

Мини концерт Милорада Додика (пјевач зна само двије-три пјесме и непрестано их пјева – тако већ десет година)

Курс "Продужите свој животни вијек". Предавач: лајф-коуч и селф-хелп психолог, Жељка Цвијановић.

Јавно извињење медија и политичара који су протеклих дана стварали хистерију и препадали народ

Самобичевање и тражење опроста од преплашених људи: Учествују Мирослав Лазански & Аналитичари из Београда.

Скуп испрепаданих и уцијењених радника државних предузећа, институција и установа под паролом "За сваки случај, јебига"

Протест бивших радника бивше Банке Српске под називом "Што и нама нисте наредили?" (Очекује се подршка радника из Зворника)

"Силазак Александра Вучића" да се увјери у мир у Републици Српској и региону.

Контра-протест радника РТРС-а. "Стоп принудној управи – нећемо судбину Банке Српске."

"Рушење заблуда", најмасовнији скуп у историји РС. Учествују – сви!

Шта год да буде, наредне суботе упутићемо се Трг Крајине са фотоапаратом и прикључцима, оловком и паметним телефоном, да извјештавамо са догађаја због којег је политичка странка Савез независних социјал-демократа, "резервисала Трг Крајине до 5. јуна."Оставите одговор