Истрага: Радишић фалсификовањем добио градско земљиште?

Специјално тужилаштво Републике Српске истраживало је власника предузећа „Гранд Траде“ Милета Радишића због постојања основа сумње да је до градског грађевинског земљишта за изградњу пословно-стамбене зграде у Бањој Луци дошао фалсификовањем исправа и наводио на овјеравање неистинитог садржаја. „Специјално тужилаштво водило је истрагу против Радишића, власника предузећа „Гранд Траде“, због постојања основа сумње да је […]

среда, 3 фебруара, 2016 / 00:36

Специјално тужилаштво Републике Српске истраживало је власника предузећа „Гранд Траде“ Милета Радишића због постојања основа сумње да је до градског грађевинског земљишта за изградњу пословно-стамбене зграде у Бањој Луци дошао фалсификовањем исправа и наводио на овјеравање неистинитог садржаја.

„Специјално тужилаштво водило је истрагу против Радишића, власника предузећа „Гранд Траде“, због постојања основа сумње да је починио кривично дјело „Фалсификовање исправе“ и кривично дјело „Навођење на овјеравање неистинитог садржаја“, а у вези са додјелом градског грађевинског земљишта ради изградње пословних и стамбено пословних објеката у Бањалуци„, потврђено је данас из Специјалног тужилаштва.

Током истраге Специјално тужилаштво је прибавило потребну документацију од надлежних органа, саслушало је више свједока и осумњичених лица, након чега је извршило детаљну анализу проведених доказа и прибављене документације и утврдило да је Скупштина града Бања Лука предузећу „Гранд Траде“ додијелила предметно земљиште путем јавног конкурса, наводи се у писаном одговору Специјалног тужилаштва.

У току истраге је утврђено да је Град донио одлуку о продаји градског грађевинског земљишта у непосредној близини Медицинске електронике, да је расписао јавну лицитацију и да је најповољнији понуђач на лицитацији било предузеће „Гранд траде“ чији је власник Миле Радишић, које је истом и додијељено ради изградње пословних и стамбено-пословних објеката у Бањој Луци.

„У току истраге нису прикупљени докази који би указивали на постојање основане сумње да је Миле Радишић или неко друго лице починило неко од кривичних дјела“, одговорено је из Специјалног тужилаштва.

Из Тужилаштва нису одговорили да ли су провјеравали поријекло новца за куповину милионски вриједног земљишта на којем је изграђена спорна зграда фирме „Гранд траде“ у коју се наредних мјесец дана треба преселити Телеком Српске. 0 КОМЕНТАРА

  1. Na ovom našem frontalu naslovi su redovno suprotnog značenja od ostatka teksta a kakvo je stvarno stanje stvari neda se ni naslutiti.

    Novinari su nam taman ko i političari, taman kao i poslodaci i državni službenici. Jad, čemer i tuga.

  2. podv0r,03.02.2016. 07:28:16[

    Čim vidim slike naših nazovi novinara sa proputovanja po Amerikama – tačno znam, da im je u opisu posla, sluđivanje naroda prioritet prvog reda.

  3. Pa zbog nekoliko stotina miliona KM novca gradjana RS se ne treba previse uzbudjivati. Bitno je da je na danasnjij nasllovnoj strani Glasa Srpske osvanuo ZMAJ od Sipova i da mu je posvecena citava strana u ovim nekada renomiranim novinama. Vjerovatno slijedi i feljton i live emisija na RTRS/u. Doduse i jedan drugi zmaj od Bakinaca je na naslovnoj strani ali u upadljivo manjem formatu. Ipak se moraju respektovati prave velicine. ..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *