Истрага против америчке старлете, јер је лажирала статус милијардера

Обично су предмет истраге они који приказују мање приходе него што заиста јесу. Али има и оних који иду у обрнутом правцу, да се прикажу богатији него што јесу.

субота, 30 маја, 2020 / 15:54

Како преносе страни медији, Кајли Џенер (22) могла би да се суочи са затвором, након што је на званичном сајту Форбса објављен текст да тврдњама да утицајна старлета, дио клана Кардашијан-Џенер, више није милијардерка.

“Она је исплела мрежу лажи о подацима компаније”, “надувала је величину посла и успјеха”, а ни у исплати пореза није била поштена, пише у тексту који је јуче, 29. маја, објавио је Форбс.

– Лагала је о подацима компаније и фалсификовала пореске пријаве – навео је Форбс, додавши да је све то урадила како би “достигла статус милијардерке”.

Дејли мејл сада преноси изјаве познатог адвоката Јана Хандзлика, који каже би тврдње Форбса “краљицу кармина” могле да увале у озбиљну законску невољу.

– Моја претпоставка је да ће, минимум, СЕЦ (Комисија за размјену хартија од вриједности) започети оно што они зову неформалном истрагом, а онда ће можда то достићи ниво формалне истраге, која ће довести до судског позива. Ако Министарство правде одлучи да ово постане кривични случај… ако дође до осуђујуће пресуде, то би могло да укључи и затворску казну за све особе које су одговорне- Не знамо постоји ли овде нешто што није видљиво оком. Али, узимајући у обзир оптужбе, сигурно постоји основа да се спроведе истрага која ће можда да напредује у извршну акцију и кривично гоњење – рекао је Хандзлик.

Кајли Џенер се након текста Форбса огласила на Твитеру, шокирана текстом.

– Са чим се ја будим… Мислила сам да је ово угледан сајт… Све што видим су бројне нетачне изјаве и недоказане претпоставке. Никада нисам тражила никакву титулу, нити сам покушавала да лажем. Тачка – написала је Кајли, а онда се осврнула на текст.

– Чак и стварање пореских пријава које су вјероватно фалсификоване, то је ваш доказ? Значи само мислите да су фалсификоване? Као шта заправо читам – написала је Кајли и додала: “Али ок. Благословена сам, имам прелијепу кћерку и успкешан бизнис и иде ми перфектно добро. Тренутно могу да направим листу од 100 ствари које су важније од утврђивања колико новца имам. Она је одала да уопште не брине.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *