Историчари о Великом рату

Поводом стогодишњице Првог свјетског рата, у Музеју Републике Српске сутра у 19 часова, ће се одржати разговор на тему "Велики рат између узрока и посљедица". Организатори овог сусрета историчара су Музеј Републике Српске, Издавачко предузеће КЛИО из Београда, Српско просвјетно и културно друштво "Просвјета" и Канцеларија за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Владе […]

уторак, 15 априла, 2014 / 15:03

Поводом стогодишњице Првог свјетског рата, у Музеју Републике Српске сутра у 19 часова, ће се одржати разговор на тему "Велики рат између узрока и посљедица". Организатори овог сусрета историчара су Музеј Републике Српске, Издавачко предузеће КЛИО из Београда, Српско просвјетно и културно друштво "Просвјета" и Канцеларија за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Владе Републике Србије.

Овом приликом биће представљена и књига њемачког аутора Анике Момбауер под насловом „Узроци Првог свјетског рата“ која хронолошки доноси приказ свих контроверзи које прате почетак овог рата.

У разговору учествују др Смиља Марјановић-Душанић, професор на Филозофском факултету у Београду, др Милош Ковић, историчар, доцент Филозофског факултета у Београду, др Жељко Вујадиновић, историчар и професор Филозофског факултета у Бањој Луци и мр Јанко Врачар, историчар, кустос Музеја Републике Српске у Бањој Луци.