Источни Авганистан: НАТО убио осморо цивила из исте породице

У ваздушном удару НАТО-а у источној авганистанској провинцији Пактија погинуло је осморо цивила из исте породице, изјавили су данас локални званичници. Портпарол локалне управе рекао је да су брачни пар и њихово шесторо дјеце погинули у јучерашњем ваздушном удару у селу Сури Кали, у округу Гурда Сарија. Портпарол је рекао да мушкарац из ове породице […]

недеља, 27 маја, 2012 / 11:28

У ваздушном удару НАТО-а у источној авганистанској провинцији Пактија погинуло је осморо цивила из исте породице, изјавили су данас локални званичници.

Портпарол локалне управе рекао је да су брачни пар и њихово шесторо дјеце погинули у јучерашњем ваздушном удару у селу Сури Кали, у округу Гурда Сарија.

Портпарол је рекао да мушкарац из ове породице није био повезан са талибанима или са било којом терористичком групом.

НАТО је саопштио да је упознат са овим извјештајем и да је у току истрага, пренио је Би-Би-Си.

Алијанса је раније објавила да су четири њена припадника убијена у одвојеним експлозијама бомби поред путева на југу Авганистана.

Цивилне жртве су предмет великог спора између администрације авганистанског предсједника Хамида Карзаија и међународних војних снага кјоје предводи НАТО.

Авганистански званичници кажу да јучерашњи ваздушни удар није био координисан са авганистанским снагама безбједности.

НАТО се припрема да преда овлаштења за безбједност у земљи авганистанским снагама и повуче скоро све своје борбене трупе до краја 2014. године.Оставите одговор