Испорука (The Drop)

Усамљеници у сивом Бруклину. У филму нема ниједног дјетета. Кафана "Код Рођака Марва" нешто значи људима који у њу долазе, али газда и његов другар и рођак Боб су зли и опасни, али више безнадежни. Прилично сјебани. Немају породицу, и скоро да немају ништа. Један мали пас представља љубав у филму. Једна пљачка доноси заплет. […]

субота, 17 јануара, 2015 / 08:40

Усамљеници у сивом Бруклину.

У филму нема ниједног дјетета.

Кафана "Код Рођака Марва" нешто значи људима који у њу долазе, али газда и његов другар и рођак Боб су зли и опасни, али више безнадежни. Прилично сјебани. Немају породицу, и скоро да немају ништа. Један мали пас представља љубав у филму.

Једна пљачка доноси заплет.

Ово није никакв омаж комшилуку и бруклинској уличној митологији иако working-class Aмериканци сједе за шанком и гледају Супер Боул; иако се види да мафијаши више нису Италијани, или Ирци који су остали у неким старијим филмовима. Сад су то Чечени.

Филм је снимао неко ко воли ове крајеве града па је дао себи одушка. Камера лијеп дио филма троши на улице, шетњу главог лика с посла до куће, сједење у цркви, атмосферу некад славног Бруклина.

Један од посљедњих филмова покојног Џејмса Гандолфинија.

Жанр: Крими, Драма
Земља: САД
Режија: Мajкл Р. Роскам
Сценарио: Денис Лини

Главне улоге:

Том Харди
Нуми Рaпас
Џејмс Гандолфини +