Испод градића гробница освајача Рима и 25 тона блага!

Градоначелник италијанског градића Косенза у Калабрији најавио је ископавање 25 тона античког блага чија би вриједност могла да досегне и милијарду фунти. Овај градоначеник тврди да ће воз са нацистичким благом изблиједити у забораву у поређењу са њиховим открићем.  Благо које се крије испод града припадало је Аларику, краљу Визигота. Вођа овог народа опљачкао је […]

недеља, новембар 1, 2015 / 17:57

Градоначелник италијанског градића Косенза у Калабрији најавио је ископавање 25 тона античког блага чија би вриједност могла да досегне и милијарду фунти.

Овај градоначеник тврди да ће воз са нацистичким благом изблиједити у забораву у поређењу са њиховим открићем. 

Благо које се крије испод града припадало је Аларику, краљу Визигота. Вођа овог народа опљачкао је Рим 410. године и нагомилао благо у злату, сребру и драгом камењу, али узео је и неке непроцјењиве предмете из ‘Свете земље’ које су пак Римљани украли од Јерусалима.

Аларик је, заједно са својим благом, сахрањен у овом италијанском градићу.

Гробница му се налази испод реке Бусенто. Како би му направили гробницу бројни робови ископали су канале, скренули ток ријеке, ископали гробницу, а након сахрањивања Аларика, његових коња и блага које је сакупио у годинама владавине, вратили ријеку на њен прави ток.

Након обављеног посла све робове убили су Аларикови војници како тајна о тачној локацији никад не би била откривена.

Годинама су бројни ловци на благо опсједали овај град са 70.000 становника и чак су нацисти слали своју екипу да покуша да пронађе благо, пише Експрес.

Међутим, ове године градоначелник овог градића је од италијанског парламента тражио одобрење да електромагнетским радарима, сателитима и дроновима покушају да пронађу Аларикову гробницу.

“Сада можемо да спојимо историјске податке са географским претпоставкама”, рекао је геолог Америго Рота који ће радити на пројекту идућих шест мјесеци.
 1 КОМЕНТАР

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *