ИСМ: Додик и Радмановић воде

Преносимо резултате истраживања агенције Ипсос стратеџик маркетинг о могућим резултатима избора који долазе. За кандидата СНСД за предсједника Републике Српске Милорад Додика на изборима у октобру гласаће око 62 одсто грађана Српске, за кандидата ове странке за српског члана Предсједништва БиХ Небојшу Радмановића гласаће 55 одсто, а за СНСД 51 одсто грађана РС, резултати су […]

среда, септембар 15, 2010 / 12:08

Преносимо резултате истраживања агенције Ипсос стратеџик маркетинг о могућим резултатима избора који долазе.

За кандидата СНСД за предсједника Републике Српске Милорад Додика на изборима у октобру гласаће око 62 одсто грађана Српске, за кандидата ове странке за српског члана Предсједништва БиХ Небојшу Радмановића гласаће 55 одсто, а за СНСД 51 одсто грађана РС, резултати су истраживања које је у РС урадио “Ипсос стратеџик маркетинг“.

Укупно 34 одсто грађана изјаснило се да ће гласати за кандидата Коалиције “Заједно за Српску“ за предсједника РС Огњена Тадића, а за кандидата Савеза за демократску Српску Драгана Калинића два одсто грађана РС.

За кандидата Коалиције "Заједно за Српску" за члана Предсједништва БиХ из РС Младена Иванића рекло је да ће гласати 38 одсто грађана, док ће кандидату Савеза за демократску Српску Рајку Паповићу глас дати осам одсто грађана РС.

Од базе опредијељених испитаника, која износи 78 одсто од укупне популације, за СНСД би у РС гласало 51 одсто грађана, за СДС 23 одсто, ПДП осам одсто, ДНС пет одсто, СРС три одсто, а за СРС "Др Војислав Шешељ“ и ДП по два одсто грађана Српске. Све остале странке, према овом истраживању, добиле би укупно осам одсто гласова.

Истраживање је урађено у првој половини септембра, на случајном узорку од 1 203 испитаника. Испитаници су добили листе које су по форми и редослиједу странака биле идентичне гласачким листићима. Од њих је тражено да те листе попуне онако како ће то урадити 3. октобра, након чега су добијени ови резултати.

У односу на истраживања која је “Ипсос стратеџик маркетинг“ радио у априлу, СНСД има раст од четири одсто, СДС пад од један одсто, ПДП пад од један одсто, СРС РС остала је на истом, ДНС има раст од два одсто, док је рејтинг СРС "Др Војислав Шешељ“ порастао за један одсто.

Јавно мњење РС у истраживању “Ипсос стратеџик маркетинга“ у првој половини септембра изјашњавало се и о рангу политичара према позитивним и негативним оцјенама, а највише процената у плусу добио је лидер СНСД Милорад Додик.

О Додику је позитивно мишљење дало 58 одсто испитаника, а негативно 23 одсто. У коначном резултату Додик је у плусу 35 одсто.

О Небојши Радмановићу позитивно мисли 48 одсто грађана, а негативно 24 одсто. У збиру Радмановић има позитивно мишљење грађана РС 25 одсто.

Веома близу је и Младен Иванић који има позитивно мишљење девет одсто грађана. О Иванићу позитивно мишљење има 37 одсто, а негативно 28 одсто испитаника.

О Огњену Тадићу позитивно мишљење има 38 одсто, а негативно 30 одсто испитаника, што је у збиру осам одсто позитивно.

О предсједнику СДС Младену Босићу позитивно мишљење има 26 одсто, а негативно чак 40 одсто грађана РС, што је у збиру минус 15 одсто, показало је ово истраживање.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *