Исламска заједница: Не бавити се дневном политиком

Новоизабрани предсједник Сабора Исламске заједнице /ИЗ/ БиХ Сафет Софтић сматра да ИЗ не треба да се бави дневном политиком која користи методе које нису примјерене вјерској заједници. Према Софтићевим ријечима, муфтија санџачки Муамер Зукорлић је својим појављивањем на изборима за национално вијеће Србије на неки начин ушао у политику. Софтић тврди да су приче о […]

четвртак, мај 12, 2011 / 11:30

Новоизабрани предсједник Сабора Исламске заједнице /ИЗ/ БиХ Сафет Софтић сматра да ИЗ не треба да се бави дневном политиком која користи методе које нису примјерене вјерској заједници.

Према Софтићевим ријечима, муфтија санџачки Муамер Зукорлић је својим појављивањем на изборима за национално вијеће Србије на неки начин ушао у политику.

Софтић тврди да су приче о Зукорлићевој кандидатури за новог реиса ИЗ БиХ неосноване и да су у сфери пласирања медијске вијести.

"Вјерујем да муфтија Зукорлић има довољно посла у Санџаку", оцијенио је Софтић у разговору за Радио Федерације БиХ.

Потврђујући да је ИЗ БиХ у вријеме и након рата била превише блиска са СДА, Софтић је рекао да у овом тренутку утицај предсједника СДА Сулејмана Тихића на стање и збивање у ИЗ скоро да не постоји.

"Било је спекулација да ће се мојим доласком на мјесто предсједника Сабора улога и утицај странке појачати, али ја се на овој функцији не осјећам као активни члан СДА", тврди СофтићОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *