Исељени колективни центри у Сребреници

Оба колективна центра у сребреничкој општини исељена су током протеклог викенда, а 29 избјеглих и интерно расељених српских породица уселило је у станове у новој згради која је изграђена за њихов трајни смјештај. Кључеви од нових станова те породице добиле су прије десет дана и тој свечаности присуствовао је и предсједник Републике Српске Милорад Додик. […]

понедељак, децембар 19, 2011 / 12:34

Оба колективна центра у сребреничкој општини исељена су током протеклог викенда, а 29 избјеглих и интерно расељених српских породица уселило је у станове у новој згради која је изграђена за њихов трајни смјештај.

Кључеви од нових станова те породице добиле су прије десет дана и тој свечаности присуствовао је и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Претходних десетак дана породице су искористиле за пресељавање намјештаја, покућства и огрева и напустиле су неусловне колективне смјештаје у којима су живјеле осам година.

Бараке у насељу Баратова које су кориштене за колективни смјештај остале су празне, а власницима приватизованог бившег хотела "Домавија" предати су кључеви од соба које су користили избјегли и расељени.

Усељавањем у нову зграду за чију изградњу су Влада Републике Српске, Фонд за повратак БиХ и општина Сребреница уложили око 1,5 милиона КМ, дефинитивно су распуштена оба колективна центра у овој општини гдје је остало још неколико десетина породица са подручја сарајевских општина, Вареша и Доњег Вакуфа које користе алтернативне смјештаје у приватним кућама и становима о трошку Министарства за избјеглице и расељена лица РС.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *