Ирцима дозвољено навијање у Београду

БЕОГРАД – Фудбалска репрезентација Сјеверне Ирске на мечу Ц групе квалификација за шампионат Европе 2012. у Пољској и Украјини против Србије у Београду 25. марта имаће подршку 200 ВИП гостију који ће током сусрета моћи да навијају за своје. Европска фудбалска унија (УЕФА) раније је дозволила гостима да доведу навијаче у Београд упркос чињеници да […]

уторак, март 1, 2011 / 16:43

БЕОГРАД – Фудбалска репрезентација Сјеверне Ирске на мечу Ц групе квалификација за шампионат Европе 2012. у Пољској и Украјини против Србије у Београду 25. марта имаће подршку 200 ВИП гостију који ће током сусрета моћи да навијају за своје.

Европска фудбалска унија (УЕФА) раније је дозволила гостима да доведу навијаче у Београд упркос чињеници да ће меч бити одигран без присуства публике због инцидента, који су присталице нашег државног тима направиле у Ђенови на прекинутој утакмици са Италијом.

Навијачи Сјеверне Ирске су званично ВИП гости, спонзори и пријатељи Фудбалске асоцијације, а ниједним правилником УЕФА нису регулисана правила њиховог понашања.

То значи да би гости из Белфаста, који ће највјероватније бити смјештени на једној од галерија стадиона Црвене звезде, могли да понесу бубњеве, заставе и остале навијачке реквизите и тако својим репрезентативцима направе „домаћи амбијент”.

Правилник УЕФА је веома јасан када су у питању званична лица.

Оба Савеза на стадиону могу да имају по 75 представника, укључујући и играче, а утакмицу ће уживо моћи да посматрају и акредитовани новинари, полицајци, комесари за безбједност и особе које обављају посао везан за инфраструктуру стадиона.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *