ИРБ: Неуспјела продаја ОЦ Јахорина

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске није успјела продати 21 одсто акција Олимпијског центра "Јахорина", јер се нико није пријавио за куповину која је била отворена од 23. до 31. децембра прошле године, званично је потврђено за пословни портал ЦАПИТАЛ у ИРБ-у. У ИРБ кажу да неће поново покушати продати акције ОЦ „Јахорина“ на Бањалучкој берзи. „Наш […]

понедељак, 13 јануара, 2014 / 16:01

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске није успјела продати 21 одсто акција Олимпијског центра "Јахорина", јер се нико није пријавио за куповину која је била отворена од 23. до 31. децембра прошле године, званично је потврђено за пословни портал ЦАПИТАЛ у ИРБ-у.

У ИРБ кажу да неће поново покушати продати акције ОЦ „Јахорина“ на Бањалучкој берзи.

„Наш прави циљ је био да испитамо тржишност акција ОЦ „Јахорина“, односно њену ликвидност и стварну тржишну вриједност“, увјеравају у ИРБ-у.

ИРБ је у претходном периоду купила 15 милиона КМ вриједне обвезнице ОЦ „Јахорина“, са клаузулом која омогућава конверзију обвезница у акције.

Олимпијски центар од почетка има проблема са отплатом обавеза по основу емитованих обвезница и већ сада дугује два ануитета ИРБ-у.

Олимпијски центар је ИРБ предложио конверзију обвезница у акције, по цијени од једне КМ, колико је сада номинална вриједност.

Међутим, у ИРБ су сматрали да је та вриједност прецијењена и да акције ОЦ Јахорина вриједе знатно мање, што се показало тачним јер се нико није пријавио да купи 10.213.256 акција Фонда за реституцију за 10.213.256 КМ.Оставите одговор