08:50 Градска управа БЛ позива на вакцинацију Синовцем08:39 Амбасада Руске Федерације: По Инцковом тумачењу, могао би узети калашњиков, побити све посланике НСРС и бити у праву16:32 Шарганова нула: Гдје то Додик/Шаровић иду на територију Ефбиха, да славе оснивање неке јединице ВРС?16:03 Украјина шаље мировне снаге у БиХ, јер им војска код куће не зна шта ће од смирености15:22 Љубиша Петровић отворио врата бијељинске градске управе седми пут15:17 Шаровић за добродошлицу: Представник је озбиљне земље, однос ка њему зависиће од његовог понашања15:13 Додик за добродошлицу: Шмит се лажно представља као Високи представник15:06 Хеликоптерски сервис Српске: Три летјелице гасе пожар у близини Вишеграда - два из Србије15:02 Вијести из свемира: Опадање притиска у модулу Звијезда, нема везе са прикључењем модула Наука на МСС09:15 Маске су пале - Корона у здравственим установама

Иранцима киднаповали пола вода војника на граници с Пакистаном

Четрнаест иранских војника, укључујући припаднике Револуционарне гарде, отето је данас на граници са Пакистаном, јавила је државна агенција ИРНА.

уторак, 16 октобра, 2018 / 12:54

Неименовани званичник рекао је да је војнике отела једна терористичка група.

Наоружани сунитски муслимански побуњеници појачали су дјеловање на истоку Ирана и интензивирали нападе на припаднике снага безбједности у посљедњих неколико мјесеци.

"Ових 14 људи отето је око 4.00 или 5.00 часова у граничној области Лулакдан", рекао је званичник.

Лулакдан се налази у већински сунитској провинцији Систан-Балучистан, која је одавно захваћена немирима. Насиље изазивају сепаратистички милитанти и банде кријумчара.

Иран тврди да милитантне групе имају безбједна упоришта у Пакистану и упозорио је да ће гађати њихове базе уколико званични Исламабад не предузме акцију.