Иран оптужио "Сименс” да је САД омогућио сајбер напад

Ирански војни командант Голамреза Џалали оптужио је данас њемачку компанију "Сименс” да је помогла Сједињеним Америчким Државама и Израелу да изведу сајбер напад на иранска нуклеарна постројења. Њемачка компанија је одбила да коментарише те оптужбе, пренијела је агенција Ројтерс. „Компанија ‘Сименс’ мора одговорити и објаснити како и зашто је непријатељима обезбиједила информацију о софтверским лозинкама […]

недеља, 17 априла, 2011 / 21:16

Ирански војни командант Голамреза Џалали оптужио је данас њемачку компанију "Сименс” да је помогла Сједињеним Америчким Државама и Израелу да изведу сајбер напад на иранска нуклеарна постројења.

Њемачка компанија је одбила да коментарише те оптужбе, пренијела је агенција Ројтерс.

„Компанија ‘Сименс’ мора одговорити и објаснити како и зашто је непријатељима обезбиједила информацију о софтверским лозинкама и тиме отворила пут за сајбер напад против нас”, рекао је Џалали.

Он је додао да је „истрага показала да је црв ‘стакснет’ потекао од Сједињених Америчких Држава и ционистичког режима”.

Амерички Институт за науку и међународну безбједност (ИСИС) саопштио је да је крајем 2009 – почетком 2010. године око 1.000 центрифуга, машина за прерађивање уранијума, у иранском нуклеарном постројењу Натанц заражено вирусом.

У постројењу, у којем се користи 9.000 центрифуга, то није било довољно да изазове озбиљнија оштећења, навео је амерички институт.Оставите одговор