Ирак: Погинуло више од 50 људи

У серији напада у десет ирачких градова јутрос је погинуло више од 50 лица а 160 је рањено, што представља најгори талас насиља у посљедњих неколико седмица. Јутрос на мети напада у Ираку били су градови Кут, Тикрит, Багдад, Наџаф, Бакуба, Киркук, Рамади, Кербала, Кан Бени Саад и Балад. У двоструком нападу у ирачком граду […]

понедељак, 15 августа, 2011 / 19:37

У серији напада у десет ирачких градова јутрос је погинуло више од 50 лица а 160 је рањено, што представља најгори талас насиља у посљедњих неколико седмица.

Јутрос на мети напада у Ираку били су градови Кут, Тикрит, Багдад, Наџаф, Бакуба, Киркук, Рамади, Кербала, Кан Бени Саад и Балад.

У двоструком нападу у ирачком граду Куту, погинула су најмање 34 лица а 64 је рањено.

Експлозија аутомобила бомбе и експлозивне направе постављене крај пута одјекнуле су око 8.00 часова по локалном времену у граду Кут, 150 километара југоисточно од Багдада.

У нападу двојице бомбаша самоубица на противтерористичку јединицу ирачке полиције у граду Тикриту, погинула су најмање три полицајца а најмање шест је рањено, саопштили су полицијски извори.

Нападачи су покушали да из затвора ослободе припаднике Ал каиде. Један од нападача активирао је појас са експлозивом с намјером да усмрти једног од више рангираних званичника док је други убијен током напада.

Четири војника су погинула у центру Бакубе, 60 километара сјеверно од Багдада када су наоружана лица напала рано јутрос контролни пункт, наводи полиција.

У Бакуби најмање 14 лица је рањено од двије експлозије.

Најмање осам лица је погинуло, а 14 је рањено у самоубилачком нападу аутомобилом бомбом испред општинске зграду у ирачкој провинцији Дијала.

У Кербали, 110 километара јужно од Багдада од експлозије аутомобила бомбе погинула су два лица а девет је рањено, од којих полицијаци који су били на полицијском пункту у источном дијелу града, саопштиле су локалне власти.

У Киркуку, једно лице је погинуло, 14 рањено у серији експлозија од којих једна експлозија мотора бомбе.

Пет лица је повријеђено у багдадском кварту Мансур од експлозије аутомобила бомбе а мета напада је био конвој Министарства образовања.