Ипак није могло без селфија ни у Вићенци

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић састала се данас у Вићенци са представницима дијаспоре у Италији.

субота, април 14, 2018 / 22:10

Састанку је, поред предсједнице Владе, присуствовао и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић.

Разговарано је о актуелној политичкој и економској сарадњи, те могућностима активнијег укључивања дијаспоре у политичке процесе и привредни живот Републике Српске.

На састанку је истакнуто да је први Форум дијаспоре, који је у фебруару одржан у Бањалуци, значајан корак ка успостављању снажнијих економских, политичких и других веза између Републике Српске и њене дијаспоре.

Претходно су  Цвијановићева и Богданић посјетили српске школе "Свети Сава” у Вићенци и Скиу, те Српску православну црквену општину  Свети апостол Лука.  Том приликом предсједница Цвијановић уручила је свештенику православне црквене општине  у Вићенци плакету Владе Републике Српске као признање за очување идентитета и јачање веза наше заједнице у овом дијелу Италије са Републиком Српском.

Предсједница Цвијановић и министар Богданић присуствовали су и Сабору народне умјетности "Свилен конац", који традиционално организује Српска културна заједница Арзињано.Оставите одговор