Интернет у БиХ користи 40 одсто популације

БАЊА ЛУКА – У Босни и Херцеговини, по посљедњим незваничним ним подацима, око 40 одсто људи користи Интернет, што је велики напредак у односу на прије пет година, када се тај процент кретао око 25, оцијенила је данас директорица Мајкрософта БиХ Лејла Зукић-Кривдић. „Видимо велики прогрес у кориштењу Интернета у нашој земљи“, рекла је Зукић-Кривдић […]

четвртак, март 17, 2011 / 17:55

БАЊА ЛУКА – У Босни и Херцеговини, по посљедњим незваничним ним подацима, око 40 одсто људи користи Интернет, што је велики напредак у односу на прије пет година, када се тај процент кретао око 25, оцијенила је данас директорица Мајкрософта БиХ Лејла Зукић-Кривдић.

„Видимо велики прогрес у кориштењу Интернета у нашој земљи“, рекла је Зукић-Кривдић и изразила опредијељеност да та компанија ради на развоју ИТ у нашој земљи, јер вјерују да то може да допринесе развоју комплетне економије.

Изразивши задовољство што се данас одржава прва пословно-технолошка конференција у БиХ „Мајкрософт Нетворк“ у Бањој Луци, она је нагласила да је у плану да овај скуп постане традиција и највеће ИТ окупљање у БиХ.

„Мајкрософт Нетворк“ окупио је на једном мјесту око 270 учесника, респектабилне представнике бх. привреде, приватног и јавног сектора те истакнуте домаће и иностране ИТ стручњаке, а биће представљена најновија Мајкрософт и партнерска рјешења и њихова кориштења за ефикасније пословање.

Конференција се организира под покровитељством Вијећа министара БиХ, Владе Републике Српске и Града Бање Луке, у сарадњи с компанијама Логософт, КомТрејд, КИНГ ИЦТ, ЛАНАКО, ХП, М:ТЕЛ.

Министар комуникација и транспорта БиХ Рудо Видовић подсјетио да је Вијеће министара БиХ донијело и стратегију о успостави ИТ друштва, сачињен је и акциони план који отвара пут будућег развоја, а потписан је и уговор с компанијом Мајкрософт БиХ о лиценцирању софтвера у тијелима државне управе.

Видовић је указао и да је неопходно веће улагање уопште у науку у БиХ, али и да је потребно ресорно министарство науке и нових технологија на нивоу државе,да би развој те области поспијешио, али и издвајало више средстава на свим нивоима.  0 КОМЕНТАРА

  1. БиХ има тек око 30% становништва са средњом школом… У науку и технологију улажемо 0,01% бруто друштвеног производа. Каква је сврха интернета и чему служи сва та гомила информација, кад ми упорно назадујемо? 🙁

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *