Интернационално, а другарски: Петар Ђокић честитао годишњицу Комунистичкој партији Кине

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић честитао је Kомунистичкој партији Kине 100. годишњицу постојања са жељом да и у наредним деценијама наставе свој сјајни узлет и привредни развој.

четвртак, 1 јула, 2021 / 09:21

Ђокић је у своје и у име партије на чијем је челу, честитке упутио Амбасади Kине у БиХ, као и братској Kомунистичкој партији у Кини и захвалио им се на дугогодишњој блиској сарадњи, отворености према свим партнерима, а посебно на великодушним донацијама вакцина против вируса корона.

– Овај импресивно дуги период постојања и развоја Kомунистичке партије Kине донио је до сада невиђени процват и успон ваше привреде, а све нас је научио да су идеје комунизма итекако живе и модерне. Хвала вам на великодушној сарадњи и помоћи, желимо вам да трајете и даље и да наставите развој како би ваш народ у будућности живио још боље. Ми се, као братска партија и пријатељски народ надамо да ћемо и у наредном периоду бити једни другима подршка и да ће наше јаке везе живјети и трајати. Ваше пријатељство, доброчинство и добронамјерност према нашем народу никада неће бити заборављени – поручио је Ђокић.

Он је додао и да се радује крају пандемије и нормализацији стања у нашим државама, како би заједно наставили радити на ширењу идеја љевице и социјализма, као и развоју економске сарадње на свим пројектима који су од значаја за обје државе.